Close button

Університет у Польщі оштрафують через вакцинацію "обраних"

Університет у Польщі оштрафують через вакцинацію "обраних"

У Польщі Варшавський медичний університет оштрафують щонайменше на 250 000 злотих (приблизно $67,5 тис.) за щеплення проти COVID-19 відомих зірок та політиків поза чергою, повідомляє Обозреватель.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я країни Адам Недзельський, пишуть Wiadomosci. Він наголосив, що остаточну суму стягнення можуть збільшити.

"Трапилося свідоме порушення правил національної програми вакцинації. Ті, хто був вакцинований поза чергою, зареєстровані як немедичний персонал, який працює в лікарні. Це є підставою для накладення штрафу на суму понад 250 000 злотих. Це мінімальне покарання, якого має зазнати Університетський клінічний центр", – сказав урядовець.

Також на скандал відреагував і прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомило "Польське радіо". Політик зізнався, що ситуація вкрай рознервувала його.

"Я на боці абсолютної рівності та дотримання процедур. Така поведінка акторів чи інших людей, які подають заявку на ці щеплення поза чергою, є абсолютно неприйнятною. Я сподіваюся, що після останніх кількох днів, коли більшість громадськості висловиться з цього питання, таких випадків не буде", – зазначив очільник польського уряду.

Після скандалу, що спалахнув, у Варшавському медуніверситеті розпочала роботу спеціальна комісія. 4 січня вона виявила численні порушення в організації вакцинації, якою займався Університетський клінічний центр. Відтак президентку правління цієї структури, докторку медицини Єву Тшлепу було звільнено з посади рішенням наглядової ради.

Вікторія Довгань

Новини

Популярні теми форуму

analytics