Close button

На Львівщині у 15 дітей - синдром Кавасакі після ковіда

На Львівщині у 15 дітей - синдром Кавасакі після ковіда

У Львівській області у 15 дітей підтвердили синдром Кавасакі як ускладнення після коронавируса, повідомляє Укринформ.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомила директор львівської обласної лікарні "Охматдит" Олександра Бурда.

"На сьогоднішній день ми вже маємо 15 випадків з синдромом Кавасакі. Зараз в" Охматдиті "два пацієнта з цим ускладненням. До нас звертаються хворі з інших областей для того, щоб ми надавали допомогу в складних випадках. Адже, крім синдрому Кавасакі, діти, які мають фонові захворювання - цукровий діабет, гематологічні захворювання та інші хронічні хвороби. Вони мають, відповідно, ускладнений перебіг коронавируса: температуру, період одужання більш тривалий ", - заявила Бурда.

Обласна лікарня "Охматдит" є базовим закладом, де лікують дітей з коронавірусів і підозрою на нього.

За словами директора установи, за весь час пандемії тут пролікували 500 пацієнтів, від новонароджених до 17-річних. З вересня щомісяця в стаціонарі перебувають 75-80 пацієнтів. Найбільше дітей, інфікованих коронавірусів у віці від 5 до 14 років, сказала Бурда.

За її словами, хід і симптоми коронавируса у дітей і дорослих відрізняються. Зокрема типова для COVID-19 пневмонія зустрічається тільки у 17% дітей. Однак діти мають лихоманку, розлад травлення і ураження судин.

Як повідомляв Укрінформ, недавно американські медики провели нове дослідження, яке виявило ряд симптомів, які можуть проявлятися у дітей, інфікованих коронавірусів, включаючи так званий "полуничний мова" (хвороба Кавасакі).

Хвороба Кавасакі - рідкісний стан, яке зазвичай вражає дітей до 5 років і викликає запалення судин. Це захворювання було вперше описано в англійській медичній літературі в 1967 році японським педіатром Томісаку Кавасакі. Він визначив групу дітей з лихоманкою, висипанням на шкірі, кон'юнктивітом (червоними очима), енантема (почервонінням горла і ротової порожнини), набряками рук і ніг і збільшенням лімфовузлів шиї.

На Львівщині підтверджено 63 286 випадків інфікування коронавірусів, з них 1 818 летальних.

Новини

Популярні теми форуму

analytics