Close button

Вчені спростували користь додаткового кисню під час пологів

Вчені спростували користь додаткового кисню під час пологів

Вчені з Вашингтонського університету провели дослідження і не виявили доказів користі від застосування додаткового кисню під час пологів для жінки і новонародженого, повідомляє U.S. News.

Американський коледж акушерів і гінекологів рекомендує давати жінкам додатковий кисень під час пологової діяльності, коли моніторинг серця плоду показує ненормальну частоту серцевих скорочень. На сьогоднішній день мало наукових доказів того, що така практика приносить користь.

Результати дослідження, опубліковані в JAMA Pediatrics, грунтуються на 16 клінічних випробуваннях, в яких одні жінки отримували додатковий кисень, а інші - ні.

Дослідники не виявили доказів того, що додатковий кисень істотно впливає на постачання киснем пупкової артерії. У немовлят, що народилися від матерів, які отримували додатковий кисень під час пологів, дихання, частота серцевих скорочень, рефлекси і м'язовий тонус при народженні були однаковими з тими, хто не отримував додатковий кисень.

Вчені відзначили, що додатковий кисень не знижував вірогідність госпіталізації новонароджених у відділення інтенсивної терапії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics