Close button

Які підприємці зобов'язані використовувати РРО з 2021 року

Які підприємці зобов'язані використовувати РРО з 2021 року

З 2021 року використати реєстратори розрахункових операцій (РРО) зобов'язані підприємці-продавці ліків, ювелірних виробів і технічно складних товарів з гарантійним ремонтом, повідомляє Українські Новини.

Про це свідчать норми закону № 1017-ІХ.

З 1 січня поточного року використання РРО є обов'язковим тільки для тих платників єдиного податку 2-4 груп, які здійснюють: реалізацію технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту; реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я; реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Відповідно до закону, також збільшено максимальну межу доходу платників єдиного податку 2-4 груп, до досягнення якої інших суб'єктів можна РРО не використовувати.

Підприємці-спрощенці повинні будуть проводити свої розрахункові операції через РРО з наступного кварталу після досягнення ними протягом календарного року рівня доходу в 220 мінімальних заробітних плат.

З 2021 року розмір мінімальної зарплати підвищено з 5 до 6 тис. Гривень.

Новини

Популярні теми форуму

analytics