Close button

СБ дав прогноз цін на нафту на найближчі два роки

СБ дав прогноз цін на нафту на найближчі два роки

Світові ціни на нафту 2021 році залишаться близькими до поточних рівнів і в середньому складуть 44 долара за барель. За прогнозом Світового банку, нафта подорожчає до 50 доларів за барель у 2022 році, повідомляє РБК-Украина.

Про це йдеться в доповіді Світового банку "Перспективи світової економіки" за січень 2021 року.

Як наголошується в доповіді, попит на нафту впав на 9% у 2020 році - найвищий річний зареєстрований спад в результаті заходів боротьби з пандемією. Це було частково компенсовано рекордним скорочення видобутку країнами ОПЕК+ (Організація країн - експортерів нафти, а також Росія та інші країни, що не входять в ОПЕК).

За оцінками Світового банку, ціни на сиру нафту в 2020 році в середньому становили 41 долар за барель, що на 34% менше, ніж у 2019 році.

Як наголошується в доповіді, ціни на сільськогосподарську продукцію зросли на 4% в 2020 році, в основному за рахунок дефіциту пропозиції і більш високого, ніж очікувалося, попиту на харчові олії та продукти харчування. Ціни на сільськогосподарську продукцію прогнозуються на поточному рівні з подальшим невеликим ростом у 2021 році.

Новини

Популярні теми форуму

analytics