Close button

У США заборонили вісім китайських додатків

У США заборонили вісім китайських додатків

У США забороняють використання восьми китайських додатків, включаючи платіжну систему Alipay, повідомляє Сегодня.

Повний список виглядає так:

  • WeChatPay;
  • WPS Office;
  • Alipay;
  • Tencent;
  • QQWallet;
  • Camscanner;
  • SHAREit;
  • Vmate.

Відповідний указ підписав президент США Дональд Трамп. Указ підписаний 5 січня, і вступає в силу через 45 днів, 18 лютого, тобто після того, як президент залишить Білий дім.

Трамп пояснив таке рішення тим, що додатки нібито отримують доступ до конфіденційної інформації користувачів, яка може бути використана китайською владою "для відстеження місцезнаходження федеральних службовців та складання персональних досьє на громадян".

Сервіси Alipay і WeChat активно використовуються в Китаї, але набагато менш популярні в США. Наприклад, Alipay в американських магазинах додатків App Store і the Google Play в минулому році було завантажено лише 207 тис. Разів, свідчать дані аналітичної компанії Sensor Tower Inc. Число завантажень додатка WeChat, в який вбудований сервіс WeChat Pay, досягло 1,6 млн.

Лідером за кількістю скачувань - 4,4 млн - серед заборонених Трампом додатків в минулому році став сервіс сканування Camscanner, що належить шанхайської INTSIG Information Co.

У минулому році Трамп уже намагався заблокувати додаток WeChat в США разом з TikTok. Тоді багато компаній, що працюють з Китаєм, включаючи Apple, Ford, Walmart і Walt Disney заявили, що сервіс WeChat вкрай важливий для їх китайського бізнесу.

Федеральний суд Каліфорнії тимчасово заблокував виконання указу Трампа про блокування WeChat, розглянувши позов групи користувачів програми. Адміністрація президента не погоджується з рішенням суду.

Нагадаємо, при цьому Міністерство торгівлі США тимчасово відмовилося вводити обмеження для TikTok. Нові правила повинні були зупинити роботу соціальної мережі на території країни з 12 листопада 2020 року, але цього не сталося.

Новини

Популярні теми форуму

analytics