Close button

Intel "ховає" процесори попередніх поколінь

Intel "ховає" процесори попередніх поколінь

Компанія Intel заявила про припинення виробництва фірмових наборів системної логіки з індексами 3xx. Таким чином, вендор повністю відмовляється від підтримки процесорів восьмого і дев'ятого покоління - в мережі вже з'явилися остаточні терміни припинення відвантаження застарілих комплектуючих, повідомляє 4PDA.

Офіційна заява Intel зробила 4 січня, зазначивши, що певні набори системної логіки будуть недоступні для закупівлі з 28 січня 2022 року. Таким чином, після закінчення складських запасів чіпсетів Z370, Z390, H370, B360, H310, H310D і B365 припиниться виробництво материнських плат на їх основі. Крім того, компанія закінчує поставки мобільної платформи QMS380. За місяць до цього Intel припинила виробництво процесорів Core 9-го покоління для сокета LGA1151v2.

lelv6cbxpq_big.jpg

Представники Intel відзначили, що останнє замовлення на 300-ую платформу виробники можуть розмістити до середини липня 2021 року. При цьому від чипмейкера чекають презентацію наборів системної логіки нового покоління 500-ї серії. Нові материнські плати будуть підтримувати процесори сімейств Comet Lake-S і Rocket Lake-S, при цьому забезпечуючи доступ до всіх переваг інтерфейсу PCIe 4.0.

Новини

Популярні теми форуму

analytics