Close button

Чому не можна пити алкоголь під час хвороби

Чому не можна пити алкоголь під час хвороби

На жаль, бувають випадки, коли радості від свят засмучують всілякі застуди. А чи можна пити спиртне разом з ліками й що з цього приводу думають лікарі - дізнавалися ми, повідомляє Сегодня.

Тим, хто бореться з коронавірусом або тільки переніс захворювання, у святкові дні теж може захотітися шампанського. Інфекціоніст Євгенія Менжуліна категорично проти таких експериментів з алкоголем. Організм не віддячить за таке шкідливе поєднання.

Думка про те, що спирт "вбиває" ковід - вкрай помилкова. Спирт дієвий тільки в зовнішньому застосуванні й категорично заборонений, якщо ви вживаєте антибіотики й у вас є температура.

Тим, хто залишається на реабілітаційному періоді, перебуває вдома на концентраторах, відчуває дуже сильну слабкість, стомлюваність, задишку, або кісневозалежним - алкогольні напої заборонені.

Чому спиртне заборонено хворим людям?

Спиртне впливає на здатність крові до згортання, а тромбоз є однією з побічних реакцій при лікуванні ковіду. Крім того, споживання спиртного під час пандемії робить людину більш вразливою до захворювань. Як пояснює нарколог Володимир Сова, алкоголь "обкрадає" мозок за рахунок вуглекислого газу. Звідси - значне зниження імунітету і збільшення ризику отримати інфекційні хвороби.

Тому компот, морс і чай - ось святкові напої епохи пандемії. Ті, хто прагне до оригінальності, можуть знайти в інтернеті тисячі рецептів безалкогольних коктейлів на основі кориці та імбиру.

Ірина Маслова

Новини

Популярні теми форуму

analytics