Close button

8 природних способів омолодження організму

8 природних способів омолодження організму

Старіння організму - природний процес, який запускається вже після 30-35 років. Його прискорює неправильне харчування та малорухливий спосіб життя, погана екологія і стресові ситуації. Вони стимулюють розвиток хронічних хвороб, підточують здоров'я зсередини, повідомляє Econet.

Уповільнити старіння і омолодити організм допомагають корисні речовини, які містяться в багатьох продуктах. Це натуральні сполуки, що усувають пошкодження на клітинному рівні. Існує 8 природних способів уповільнити неприємний процес і повернути собі бадьорість, красу і активність.

Основні теорії старіння: як зупинити процес

Вчені та лікарі-геронтологи постійно працюють над пошуком еліксиру молодості, здатного сповільнити природне старіння. Вони пропонують кілька теорій, чому організм втрачає життєві сили:

  • Запрограмована теорія говорить, що всі клітини виконують програму, яка запускає старіння і загибель через певний проміжок часу.
  • Теорія біохімічних помилок. Деякі вчені впевнені, що стреси і погане харчування провокують накопичення токсинів, що руйнують клітини і тканини.
  • Генетична. Стверджує, що гени людини містять біологічний таймер, який визначає уповільнення регенерації та оновлення.

Уповільнити процес допомагає ведення активного і здорового способу життя. Турбота про тіло і самопочутті передбачає не тільки спортивні навантаження, відмова від куріння і спиртного. Це постійний прийом корисних речовин і з'єднань, які необхідні для регенерації та відновлення.

Колаген

Багато органів містять до 35% натурального білка колагену. Це основа з'єднувального каркаса, запобігає появі зморшок. Його недолік в харчуванні - основна причина сухості, лущення, раннього старіння і негативних окислювальних процесів.

Коензим Q10

Натуральне речовина убихинон - природний антиоксидант, який виводить з клітин токсини, продукти розпаду і життєдіяльності. Він стимулює активність і регенерацію тканин, підтримує енергетичний обмін між мітохондріями, підтримує метаболізм.

Ресвератрол

Рослинний антиоксидант міститься в горіхах, какао, виноград та чорниці. Він уповільнює розвиток багатьох хронічних захворювань, підтримуючи молодість молекул ДНК. Він активує роботу генів, які виробляють білки, що відповідають за молодість шкіри, мозку і всіх тканин нашого організму.

Жирні кислоти

Поліненасичені кислоти Омега-з і Омега-6 продовжують молодість судин, покращує кровопостачання мозку і внутрішніх органів. Зменшують запальні процеси, знижують ризик деменції і атеросклерозу, зберігають пружність шкіри.

Куркума

Індійський шафран містить антиоксиданти і протизапальні сполуки. Він підтримує молодість кишечника, нормалізує тиск, виводить токсини. Куркума перешкоджає скупченню атеросклеротичних бляшок, захищає від хвороби Альцгеймера.

Пікногенол

Екстракт соснової кори містить велику кількість вітамінів, мікроелементів і коензими, що підтримують здоров'я і молодість суглобів. Він виводить вільні радикали, запобігає старінню тканин під впливом ультрафіолетового випромінювання.

Вітамін С

Антиоксидант прискорює вироблення колагену, підтримує імунітет і метаболізм людини. Захищає від впливу зовнішніх факторів, стимулює регенерацію епідермісу, покращує настрій, підвищує витривалість.

Ефірні масла

При місцевому застосуванні у вигляді лосьйонів, масок і крему масло жожоба, шипшини, граната і лаванди підтримують природну регенерацію і пружність шкіри. Насичують речовинами, які прискорюють вироблення колагенових волокон.

Старіння неможливо зупинити назавжди. Але використання натуральних з'єднань, активних речовин і вітамінів гальмує негативні процеси, підтримує метаболізм на високому рівні. Це допомагає продовжити молодість і зберегти активність незалежно від віку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics