Close button

Високий тиск і діабет - фактори ризику при COVID

Високий тиск і діабет - фактори ризику при COVID

У хворих з високим артеріальним тиском ризик смерті від COVID-19 в два рази вище, ніж у інших людей. Цукровий діабет також збільшує ймовірність летального результату. У хворих на діабет 2 типу ризик смерті удвічі вище, ніж у інших. Тому важливо ліквідувати причини, які запускають резистентність до інсуліну, повідомляє Econet.

У десятці основних причин смерті, перерахованих Центрами з контролю і профілактиці захворювань, діабет і високий кров'яний тиск сприяють або є причиною п'яти: захворювань серця, інсульту, хвороби Альцгеймера, діабету і хвороб нирок. У 2017 році Американський коледж кардіології та Американська кардіологічна.

Діабет і високий тиск - фактори підвищеного ризику смерті від COVID-19

Зміна не було довільним. Воно було засноване на даних, що показують, що люди з артеріальним тиском, яке колись вважалося нормальним, відчували ті ж ускладнення, що і люди з високим артеріальним тиском.

Коли новий маркер високого кров'яного тиску був знижений з 140/90 до 130/80, Американська кардіологічна асоціація оцінила, що кількість людей з високим кров'яним тиском підскочило з 32% населення США до 46%.

Ця зміна була схоже на крок 2004 року, зроблений міжнародним комітетом експертів, який знизив діагноз преддиабета з рівня глюкози в крові з 110 до 100 мг / дл. Як пише один дослідник в журналі Diabetes Care:

«Раніше вважалося, що порогова точка для діабету представлена ризику мікросудинних ускладнень, але очевидно, що таких порогових значень не існує».

За даними Американської діабетичної асоціації, в 2018 році в США було 34,2 мільйона хворих на діабет. З них 26,8 мільйона були діагностовані, а 7,3 мільйона не діагностована. Як і багато інші хронічні захворювання, діабет частіше зустрічається у літніх людей.

З 10,5% всього населення, страждає діабетом або преддиабетом, 14,3 мільйона чоловік старше 65 років мають одне з два хронічних захворювання. Однак загальні цифри можуть бути вище, оскільки дані за 2019 рік показали, що 87,8% населення США були метаболічно негнучкими, що вказує на деяку ступінь інсулінорезистентності, що є відмінною рисою діабету.

Високий тиск і діабет - фактори підвищеного ризику при COVID

Високий кров'яний тиск збільшує ризик смерті від COVID-19

Після початку лікування пацієнтів з COVID-19 лікарі в Китаї швидко усвідомили, що майже половина вмираючих також мають високий кров'яний тиск (гіпертонія). Дослідники використовували ретроспективні дані з лікарні, що спеціалізується тільки на лікуванні інфекції в Ухані, Китай, щоб оцінити зв'язок.

Був проведений аналіз 2877 пацієнтів; в тому числі 29,5% з них мали в анамнезі високий кров'яний тиск. Вони виявили, що у людей з високим кров'яним тиском ризик смерті удвічі вище, ніж у тих, хто його не мав. Це включало пацієнтів, у яких в анамнезі був високий кров'яний тиск, але які не приймали ніяких ліків.

Повідомлення з інших країн також показали, що люди з високим кров'яним тиском піддаються більш високому ризику зараження COVID-19. У минулому передбачалося, що інгібітори АПФ, які є ліками для лікування високого кров'яного тиску, можуть збільшувати ризик тяжкості захворювання.

Пізніші дослідження показали, що це не так. Це підтверджується недавнім дослідженням, опублікованим в European Heart Journal. Вчені виявили, що рівень смертності серед людей, що приймають ліки, що впливають на інгібітори ренін-ангіотензин-альдостеронової системи (РААС), в тому числі інгібітори АПФ, аналогічний показникам тих, хто їх не приймає. Вчені прийшли до висновку:

«Хоча передбачається, що гіпертензія і припинення антигіпертензивної терапії пов'язані з підвищеним ризиком смертності, в цьому ретроспективному наглядовій аналізі ми не виявили ніякої шкоди від інгібіторів ААС у пацієнтів, інфікованих COVID-19».

Як повідомляє Reuters, дослідники були здивовані тим, що результати їх аналізу показали тенденцію до пацієнтів, які приймають інгібітори АПФ. Вони включили свої дані в минулі дослідження і виявили, що ліки від підвищеного артеріального тиску можуть бути пов'язані зі зниженням ризику смертності.

Діабет збільшує ризик важкої форми COVID-19

Другий супутньою патологією з підвищеним ризиком важкого протікання хвороби і смертності є діабет. Дослідники зібрали дані Національної служби охорони здоров'я Англії, щоб охарактеризувати особливості пацієнтів Великобританії, які можуть переживати важку форму COVID-19.

Інформація надійшла з 166 лікарень з 6 лютого 2020 року по 18 квітня 2020 року. Дослідники використовували попередньо затверджений опитувальник Всесвітньої організації охорони здоров'я, в якому повідомлялося, що багато учасників дослідження також були задіяні в інших клінічних випробуваннях і інтервенційних дослідженнях.

Дані показали, що середній вік людей, госпіталізованих з COVID-19, становив 72 роки з перебуванням в лікарні близько семи днів. Найбільш частими супутніми захворюваннями були хронічні хвороби серця, діабет і хронічні хвороби легенів.

Поки неясно, чи мають люди з діабетом більше шансів заразитися, але ясно те, що непропорційно велике число хворих на діабет госпіталізується з важким перебігом захворювання. Було підраховано, що 6% населення Великобританії страждає діабетом, але дані Національної служби охорони здоров'я Англії показали, що 19% госпіталізованих страждали на діабет, що майже в три рази більше, ніж в загальній популяції.

Також важливо відзначити, що, хоча у людей з діабетом 2 типу ризик смерті від COVID-19 удвічі вище, ймовірність смерті від вірусу у людей з діабетом 1 типу в 3,5 рази вище, ніж у людей без діабету в цілому.

В іншому дослідженні 174 пацієнтів вчені виявили, що у людей з діабетом був вищий ризик важкої пневмонії, надмірного неконтрольованого запалення і порушення регуляції метаболізму глюкози. Вони прийшли до висновку, що їх дані підтверджують ідею про те, що у людей з діабетом може спостерігатися швидке прогресування COVID-19 і що у них буде поганий прогноз.

Ранні дані свідчать про те, що облисіння може передбачити серйозність COVID-19

Одна команда з Університету Брауна вважає, що причини, за якими деякі люди сильніше страждають від вірусу, можуть бути результатом андрогенної активності, пов'язаної з чоловічими гормонами. Команда провела два дослідження в Іспанії.

У першому вони оцінили результати 41 чоловіки європеоїдної раси, що надійшов до лікарні з двобічною пневмонією та позитивних на ТОРС-ков-2. У цій групі 71% мали клінічно значущу андрогенную алопецію (АГА).

Поширеність АГА у іспанських білих чоловіків невідома; проте дослідники очікують показник до 53%. У цьому дослідженні вчені тільки візуально діагностували АГА і не розмовляли з людьми. Вони висунули гіпотезу, що якщо АГА можна підтвердити як фактор ризику, антиандрогенна терапія може допомогти зменшити важкість симптомів:

«... Недавнє увагу до протималярійних препаратів Гідроксихлорохін викликає інтерес. Було продемонстровано, що хлорохінфосфат, аналог гідроксихлорохіну, знижує рівень тестостерону у гризунів ... Хоча дані, що підтверджують використання гідроксихлорохіну для лікування COVID-19, обмежені, а потенційні негативні побічні ефекти у пацієнтів з COVID-19 невідомі, зв'язок з андрогенами може виявитися важливою ».

Визнаючи, що первинне дослідження мало невелику вибірку, група вчених провела другий аналіз даних, які були опубліковані в Журналі Американської академії дерматології. У цьому дослідженні дерматолог діагностував АГА в когорті з 175 осіб, 122 з яких були чоловіками і 53 жінками; АГА мали 79% чоловіків і 42% жінок.

Важливо відзначити, що середній вік жінок становив 71 рік, тоді як у чоловіків - 62,5 року. Знову ж, дослідники виявили, що у значного відсотка людей в лікарні з важким захворюванням була АГА.

АГА також відома як облисіння за чоловічим типом, а у жінок вона називається по жіночим типом. Діагноз ставиться на підставі анамнезу і обстеження з метою виявлення факторів ризику, включаючи літній вік, синдром полікістозних яєчників, інсулінорезистентність і рак простати.

Інсулінорезистентність - основний ініціює фактор

Основним фактором, загальним для кожного з цих хронічних станів здоров'я, пов'язаних з важкою формою COVID-19, є інсулінорезистентність. Дослідники з Університету Брауна визнають, що серед їхніх пацієнтів були літні люди, які, як відомо, схильні до вищого ризику важкого перебігу захворювання.

В інших дослідженнях вчені визначили ожиріння як важливий фактор ризику, оскільки воно вдвічі збільшує ризик госпіталізації для людей молодше 60 років з COVID-19. У той час як ожиріння займає перше місце в списку, інше дослідження показує, що люди з більш важким перебігом захворювання мають більше одного хронічного стану.

Дослідження за участю 5700 пацієнтів з Нью-Йорка показало, що найбільш частими супутніми захворюваннями були високий кров'яний тиск, ожиріння і діабет, всі з яких пов'язані з інсулінорезистентністю. У досліджуваній групі 56,6% мали високий кров'яний тиск, 41,7% страждали ожирінням і 33,8% страждали на діабет.

У групі померлих пацієнтів дослідники виявили, що ті, хто хворів на діабет, мали більш високу ймовірність переходу на штучну вентиляцію легенів або в відділення інтенсивної терапії в порівнянні з тими, хто їм не хворів. Цікаво, що ті, у кого був високий кров'яний тиск, з меншою ймовірністю були на ШВЛ або у відділенні інтенсивної терапії перед смертю в порівнянні з тими, у кого не було високого кров'яного тиску.

Більш високий рівень глюкози, що є ознакою діабету 2 типу, інсулінорезистентності та метаболічного синдрому, мабуть, грає важливу роль в реплікації вірусів і розвитку цитокінових бур, які, як відомо, виникають при важкій формі COVID-19. Щоб ознайомитися з подальшим обговоренням та додатковою інформацією, почитайте статтю «Справжня пандемія - це інсулінорезистентність».

Відновіть чутливість до інсуліну, щоб знизити ризик в довгостроковій перспективі

Схоже, що люди змирилися з тим, що стає дедалі більше показників високого кров'яного тиску, діабету і серцево-судинних захворювань є нормальною частиною життя в західному суспільстві. Однак ці хронічні захворювання зовсім не нормальні, незалежно від віку.

Щоб пережити наступну пандемію, якою б вона не була, зміцнення здоров'я суспільства має бути пріоритетом. Нерозумно чекати, поки ліки або вакцина вилікують то, з чим ваше тіло може боротися природним шляхом. Замість того, щоб намагатися лікувати симптоми ліками, пора зайнятися усуненням першопричин хвороби.

Підтримка надійної роботи імунної системи необхідна для ефективної боротьби з COVID-19, на грип, застуду та більшістю інших інфекційних захворювань. Рішення проблеми інсулінорезистентності - ключ до скорочення кількості хронічних захворювань і зміцненню здоров'я.

Для цього необхідно різко скоротити споживання перероблених харчових продуктів і збільшити кількість цільних. Доктор Сандра Вебер, президент Американської асоціації клінічних ендокринологів, прокоментувала в New York Times:

«Ми знаємо, що якщо у вас немає хорошого контролю глюкози, ви піддаєтеся високому ризику зараження, включаючи віруси, імовірно і [COVID-19] ... [посилення контролю глюкози] поставить вас в ситуацію, в якій покращиться робота вашої імунної системи».

Детальніше про те, що і коли потрібно їсти, щоб повернути назад інсулінорезистентність, читайте в статті «Хочете перемогти коронавірус? Вирішіть проблему діабету і гіпертонії ». У цій статті я також резюмую кілька ключових стратегій для досягнення і збереження здоров'я та метаболічної форми.

Якщо ви хочете отримати більш глибоке розуміння того, як стати метаболічно гнучким і усунути інсулінорезистентність, подумайте про покупку моєї книги «Жир в якості палива». У ній докладно викладена комплексна програма, яка допоможе оптимізувати метаболічну гнучкість і зміцнити вашу імунну систему. Обидва є найважливішими компонентами здоров'я і профілактики хвороб.

Новини

Популярні теми форуму

analytics