Close button

У NASA планують пожежа на космічній вантажівці

У NASA планують пожежа на космічній вантажівці

На борту "вантажівки" влаштують пожежу для вивчення умов поширення вогню в кабіні корабля в рамках проекту Saffire, повідомляє Корреспондент.

Американський вантажний космічний корабель Cygnus після тримісячного перебування у складі Міжнародної космічної станції (МКС) в середу відстикувався від неї і вирушив в автономний політ. Про це повідомило NASA в середу, 6 січня.

Операція по відстиковки корабля від американського сегменту МКС - модуля Unity була здійснена за командами з Центру управління польотами NASA в Х'юстоні о 17:10 за Києвом. За допомогою 17-метрової дистанційній руки-маніпулятора Canadarm-2 корабель був відведений від станції на безпечну відстань і випущений в автономний політ.

Cygnus забрав з собою зі станції сміття і відходи загальною вагою близько 2,5 тонн. Після розстикування корабель буде знаходитися на орбіті ще близько трьох тижнів для проведення наукових експериментів. Зокрема, на його борту планується влаштувати пожежу для вивчення умов поширення вогню в кабіні корабля. Це вже п'яте подібне дослідження, проведене NASA в рамках проекту Saffire на відпрацьованих своє "вантажівках".

Очікується, що 26 січня корабель Cygnus буде зведений з орбіти і згорить в щільних шарах атмосфери.

Новини

Популярні теми форуму

analytics