Close button

Кононенко не піде на допит в НАБУ: причина

Кононенко не піде на допит в НАБУ: причина

Екс-нардеп і близький соратник колишнього президента Петра Порошенка - Ігор Кононенко заявив, що не зможе прийти на допит в Національне антикорупційне бюро, оскільки "проходить черговий курс відновлення здоров'я після сумнозвісного отруєння ртуттю кілька років тому", повідомляє Украинская правда.

Про це він повідомив в Facebook.

За твердженням Кононенко, він дізнався, що НАБУ запрошує його на допит на 11 січня, зі ЗМІ, а "не в передбачений законом способ". І на попередні виклики в НАБУ не ходив з тієї ж причині - тому що "не отримував ні в один з передбачених законом способ повістку про виклик в якості свідка в зазначеному кримінальному провадженні".

"По-друге. На жаль, я не зможу прибути в НАБУ 11 січня, оскільки проходжу черговий курс відновлення здоров'я після сумнозвісного отруєння ртуттю кілька років тому.

По-третє. Без всякого сумніву, я б хотів повернутися якомога раніше і допомогти слідству у встановленні істини в питанні розслідування цього кримінального провадження, але в силу об'єктивних складнощів зробити це 11 січня я не зможу.

Я, як народний депутат 8 скликання, а також мої колеги зробили багато для створення незалежних антикорупційних органів.

Поважаю роботу, яку виконує НАБУ, і готовий до співпраці зі слідством.

Я маю намір якомога швидше укласти з адвокатом договір про надання правової допомоги та передати вам всі необхідні документи", - йдеться в повідомленні.

Передісторія: Кононенко викликали на допит в Національне антикорупційне бюро у справі про видачу за заниженою вартістю спецдозволу на користування державними надрами в Полтавській області.

Як відомо, зараз екс-депутат перебуває за кордоном.

Новини

Популярні теми форуму

analytics