Close button

Вибори в Джорджії: реакція фінансових ринків

Вибори в Джорджії: реакція фінансових ринків

Перехід Сенату під контроль демократів вважається сприятливим для секторів інфраструктури та зелених технологій, повідомляє VA.

Ймовірність перемоги демократів в двох ключових сенатських гонках в Джорджії, що зросла, викликала на фінансових ринках реакцію, яка відображатиме надії на додаткові заходи економічного стимулювання і посилення контролю над технологічними компаніями.

Більшість аналітиків вважає, що перехід Сенату під контроль демократів в цілому позитивно позначиться на перспективах економічного зростання в усьому світі і, відповідно, на ризикових активах, але буде мати негативний ефект для ринку облігацій і долара, оскільки і торговий, і бюджетний дефіцит США можуть вирости.

Незабаром після відкриття торгів було відзначено зростання в секторах інфраструктури та відновлюваної енергії, а технологічний індекс Nasdaq опустився більш ніж на 0,5 відсотка. Більш широкий S&P 500 виріс на 0,25 відсотка.

Почався розпродаж 10-річних казначейських облігацій, прибутковість яких вперше за 9,5 місяців перевищила 1 відсоток. Долар впав до мінімального рівня з березня 2018 року.

Акції банків JPMorgan і Bank of America при відкритті додали більше 3 відсотків, а європейські банки - майже 6 відсотків.

Індекс Russell 2000, в якому представлені американські компанії з малою капіталізацією, виріс на 2,2 відсотка і наблизився до рекордних максимумів. Вважається, що компанії з малою капіталізацією після виходу економіки з рецесії відновляться першими.

Новини

Популярні теми форуму

analytics