Close button

Виявили лідерів праворадикалів, які штурмували Капітолій

Виявили лідерів праворадикалів, які штурмували Капітолій

Під час заворушень у Вашингтоні помітили лідера групи прихильників зброї, повідомляє Сегодня.

У натовпі прихильників Дональда Трампа, які штурмували Капітолій США, виявили теоретиків змови, пов'язаних з QAnon і Proud Boys - двома правими екстремістськими організаціями, які Трамп неодноразово відмовлявся засуджувати під час своєї виборчої кампанії в минулому році.

Як повідомляє CNN, однією з найбільш впізнаваних фігур на відео і фото був чоловік років 30 з розфарбованим обличчям, хутряною шапкою і шоломом з рогами.

Протестуючий, Джейк Анджелі, відомий послідовникам як шаман QAnon, бродив по залах Капітолію з американським прапором, прикріпленим до спису в одній руці і мегафоном в інший.

5ff6c8d5a3da1.jpg

Двоюрідний брат Адам Анджелі підтвердив виданню, що людина з рогами є його родичем. З самим Анджелі зв'язатися не вдалося.

Відомо, що останні кілька місяців він регулярно відвідує "проТрамповскі" протести, зокрема, в Арізоні.

Відзначимо, QAnon - поширена в США теорія змови, згідно з якою президент США Дональд Трамп збирається викрити гігантську міжнародну схему сексуальної експлуатації маленьких дітей, в яку нібито залучені поклоняються сатані лідери Демократичної партії США, а також багато американських знаменитостей.

Інші учасники заворушень, сфотографовані в Капітолії, були одягнені в одяг зі значками QAnon і тримали плакати з гаслами, пов'язаними з цим рухом.

5ff6ca0aa41a4.jpg

Серед бунтівників, був також Нік Окс - засновник організації Proud Boys Hawaii, глава вкрай правого угруповання.

"Привіт зі столиці", - написав Окс в своєму Twitter, зробивши Селфі, на якому він курить сигарету в будівлі.

"Нам не довелося вриватися, я просто увійшов і зняв. Там були тисячі людей - вони не могли контролювати ситуацію. Мене не зупиняли і не допитали", - сказав Окс в інтерв'ю CNN

У минулому році Окс провів безуспішну кампанію в законодавчих зборах штату, заручившись підтримкою довіреної особи Трампа Роджера Стоуна, який записав з ним відео.

В інтерв'ю CNN він заявив, що працював професійним журналістом, коли входив в Капітолій, і що він не заходив ні в які кабінети Конгресу або зали засідань.

Крім того, в Капітолії був присутній ультраправий активіст Тім Гіонет, який більше 25 хвилин вів пряму трансляцію свого виступу всередині будівлі, згідно з численними скриншотам записи, опублікованими в Twitter. Зв'язатися з ним для коментарів не вдалося.

На одній з найбільш широко поширених фотографій хаосу був зображений Річард "Біго" Барнетт, лідер групи прихильників зброї в Граветт, штат Арканзас, бездельнічая в офісі спікера Палати представників Ненсі Пелосі, поклавши ноги на стіл.

60-річний Барнетт пізніше показав репортерам у Капітолію конверт, який, за його словами, взяв зі столу Пелосі.

"Я не крав його. Я поклав четвертак їй на стіл, хоча вона, цього не варто", - сказав він про конверті, адресованому іншому члену Конгресу на відео, розміщеному в Twitter репортером New York Times.

Він сказав, що також залишив записку на її столі, в якій говорилося: "Ненсі, Біго був тут, с ** а".

5ff6cc35324df.jpg

Автор: Марія Дмитренко

Новини

Популярні теми форуму

analytics