Close button

В Естонії виявили артефакти часів середньовіччя

В Естонії виявили артефакти часів середньовіччя

При будівництві будівлі Тартуського університету в центрі Тарту в Естонії були знайдені предмети часів середньовіччя і раннього Нового часу, а також стіни древніх будинків, повідомляє Апостроф.

Про це повідомляє видання ERR.

Так, будівельники після зняття асфальтового шару знайшли стіни будинків часів середньовіччя.

"Площа дослідження становить кілька тисяч квадратних метрів. Коли Тарту був зруйнований під час Північної війни, стіни збереглися. Можна сказати, що ми відкрили капсулу часу раннього Нового часу - весь квартал залишився в точності таким, яким був в 1708 році, коли був зруйнований" , - заявив місцевий археолог Риво Бернотас.

a152c7d1a0c689db3e6c384ef07c82f8.jpg

Також дослідники знайшли пам'ятний жетон 1545 роки, приурочений до церемонії освячення Йодоке фон дер Реккі - естонського єпископа.

"Ми знайшли кілька гіпокаустових печей, які були середньовічною системою опалення. Знайшли відходи з інших печей, предмети домашнього вжитку", - сказав археолог.

Також було знайдено безліч кісток тварин і риб, які дозволяють вивчити харчові звички середньовічних жителів і худоби. Риво Бернотас уточнив, що нових знахідок слід очікувати, коли вчені розкопають ще на три-чотири метри в глибину.

"Цікаво внести свій вклад в частину історичної головоломки. Не кожен день доводиться вивчати кілька тисяч квадратних метрів заповідної зони старого міста", - зауважив науковець.

Новини

Популярні теми форуму

analytics