Close button

Названий можливий наступник Меркель

Названий можливий наступник Меркель

Міністр охорони здоров'я Йенс Шпан може поборотися за пост канцлера країни і в разі перемоги стати наступником Ангели Меркель, повідомляє Лента.ру.

Як пише Bild, його популярність зросла під час пандемії коронавіруса і він, за даними джерел видання, розглядає можливість висунення своєї кандидатури.

У січні 2021 року в Німеччині пройде з'їзд Християнсько-демократичного союзу (ХДС), на якому буде обраний новий глава партії, і він же стане кандидатом у канцлери. Зараз відомо про трьох кандидатів - це бізнес-лобіст Фрідріх Мерц, глава комітету бундестагу з міжнародних справ Норберт Ретген і прем'єр-міністр федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія Армін Лашет. Міністр охорони здоров'я Йенс Шпан раніше підтримав Лашета, проте в останні тижні почав обговорювати з однопартійцями можливість і самому поборотися за пост.

«Йенс Шпан дав мені зрозуміти, що він буде готовий висунути кандидатуру на пост канцлера, якщо його результати в опитуваннях в березні будуть набагато краще, ніж у Лашета», - повідомляє Bild.

Грудневий опитування Bild і центру Kantar показав, що популярність Шпана йде вгору, його рейтинг перевищив рейтинг Меркель.

Новини

Популярні теми форуму

analytics