Close button

Чому не варто пити кефір перед сном

Чому не варто пити кефір перед сном

Стакан кефіру перед сном - вже, можна сказати, традиційна звичка, вироблена роками і вихована в багатьох поколіннях, повідомляє Wday.

Зібралися худнути з Нового року? Думаєте, в цьому вам допоможе кефір? Почитайте цей матеріал і дізнайтеся, чому його не можна пити ввечері.

Ще з дитинства нас привчали випивати кисломолочний продукт на ніч, а зараз кефір вважається найкращим способом вгамувати голод. Який, як на зло, активізується саме у вечірні години.

Часто худнуть дівчата вважають за краще на пізню вечерю низькокалорійний кефір. Мовляв, він і організм наситить, і калорій зайвих не додасть. Але все не так просто, і не завжди смачний кефір перед сном піде на користь.

По-перше, кефір можна пити не всім в будь-який час доби, не тільки на ніч. Про кісломолочку варто забути власникам гастриту і такого неприємного явища, як газоутворення. А, як відомо, вночі сповільнюються процеси в організмі, в тому числі і травні. Тому стакан кефіру може відгукнутися неприємними наслідками вранці. Але ось людям з нормальною роботою шлунково-кишкового тракту нічна порція кефіру цілком доречна, організм засвоює кальцій саме в нічний час.

По-друге, кефір може зіграти злий жарт з тими, хто страждає мігренню і сильними головними болями. Напій багатий білком, на засвоєння якого потрібно багато часу, і організм не встигне відновитися за ніч. До речі, якщо напередодні ви багато тренувалися і відчуваєте, що завтра ваші м'язи в буквальному сенсі слова дадуть про себе знати, то теж не варто зловживати кефіром. Причина та ж - білок.

- Кисломолочні продукти - кефір, кисле молоко, ряжанка, ацидофілін, сметана, сир, йогурт - не рекомендується вживати в їжу перед сном. Вони можуть спровокувати процес бродіння в кишечнику, що, природно, відіб'ється на роботі травної системи. Замість того щоб відпочивати, організм буде вирішувати інші завдання, а це відіб'ється на якості сну. Не обов'язково буде безсоння, але можлива неспокійна ніч або організм просто не встигне повноцінно відновити сили.

Щоб перевірити, які напої слід пити, а що може викликати процеси збільшення ваги або інші ускладнення, я рекомендую здати тест на харчову непереносимість для розуміння ваших індивідуальних особливостей.

Вероніка Селезньова, Анна Герасименко

Новини

Популярні теми форуму

analytics