Close button

Євросоюз перестав називати Гуайдо президентом Венесуели

Євросоюз перестав називати Гуайдо президентом Венесуели

Євросоюз більше не може юридично визнавати лідера венесуельської опозиції Хуана Гуайдо законним главою Венесуели після того, як він втратив пост голови парламенту. Про це заявили представники 27 країн-членів блоку, передає Reuters, повідомляє Страна.ua.

Заява посланників 27 урядів ЄС стала результатом досягнутої в Брюсселі домовленості про те, що самопроголошена роль Гуайдо як "тимчасового президента" не має інституційного статусу. Це сталося після того, як соціалістична партія законно обраного голови Боліваріанської Республіки Ніколаса Мадуро взяла під свій контроль Національні збори (парламент країни).

ЄС тепер розглядає Гуайдо і очолювану опозицією Національну асамблею, яка "йде", як одного з політичних гравців Венесуели, йдеться в заяві, зробленій головою ЄС із зовнішньої політики Хосепом Борреллем.

США і Великобританія продовжують визнавати Гуайдо лідером Венесуели після президентських виборів 2018 року. Тоді про свою перемогу оголосив Ніколас Мадуро, який користується підтримкою Росії та Китаю.

Новини

Популярні теми форуму

analytics