Close button

Австрія та Данія вводять нові обмеження

Австрія та Данія вводять нові обмеження

На тлі стрімкого поширення коронавируса в Європі деякі країни посилюють правила в'їзду. Австрія опівночі 8 січня закриє кордони з Чеською Республікою і Словаччиною, а Данія обмежує поїздки з усіх країн, повідомляє Страна.ua.

Міністр внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер повідомив, що через "вкрай напружену" ситуацію з коронавірусу в Словаччині і Чехії невеликі прикордонні переходи будуть повністю закриті, а на більших буде введений фіксований контроль, пише The Local.

"У Чеській Республіці, зокрема, спостерігається величезна кількість нових випадків інфікування з 7-денної захворюваністі в 680 чоловік (на 100 000 чоловік)... Щоб захистити людей в нашій країні, ми закриваємо кордон на даному етапі і перевіряємо всі автомобілі підчас в'їзду в Австрію", - сказав він.

Кожен, хто в'їжджає в Австрію, повинен буде підписати документ, який підтверджує, що він відправляється на карантин. Якщо цей документ не підписаний, у в'їзді буде відмовлено. Людям, які перетинають кордон по роботі, буде дозволено в'їзд без карантину, проте всім прикордонним працівникам необхідно буде пред'явити докази того, що у них є роботодавець в Австрії.

У Данії уряд прийняв рішення віднести всі країни до "червоної" коронавірусної зони, поїздки в яку не вітаються.

Крім того, з 17:00 9 січня за в'їзді в країну всім - і іноземцям, і громадянам країни - необхідно буде пред'явити негативний результат тесту на коронавірус, зроблений не менше ніж за добу до моменту в'їзду. При цьому громадяни інших держав будуть допущені в Данію тільки в деяких виняткових випадках, повідомляє DR.

Новини

Популярні теми форуму

analytics