Close button

Локдаун: чи будуть працювати гірськолижні курорти

Локдаун: чи будуть працювати гірськолижні курорти

Через сильні снігопади, рятувальники попереджають про небезпеку сходження лавин у горах на Франківщині. Тому тим, хто катається в районі Чорногіского хребта, радять бути особливо обережними, повідомляє Cегодня.

Зате в сусідній, Закарпатської області на курорті Драгобрат снігу радіють, адже його чекали з початку листопада. Як працюватимуть українські гірськолижні курорти в умовах локдауна - далі в матеріалі.

Лижний сезон в Драгобраті: чого чекати туристам

Дорога на Драгобрат починається в Ясінях біля підніжжя гори. Зазвичай туристи збираються тут, потім пересідають на автомобілі з високою прохідністю, які і везуть їх вгору. Дорога займає півгодини

Лижний сезон в Драгобраті почався недавно, хоча на перших гостей чекали ще в середині грудня. За словами власника туристичної садиби Яреми Борісяка, останні 2 роки зима приходить із запізненням.

Видимість на горі близько 30 метрів, але це не туман. Це таким чином хмара перекочується через так звану Перемичку на Драгобраті. Висота становить 1 554 метра. Саме тут туристи сходять з підйомника і їдуть вниз або заходять погрітися глінтвейном в найбільш високогірне кафе України.

Як працюватимуть гірськолижні курорти під час локдауна

Гірськолижним курортам під час посиленого карантину працювати дозволили, але з обмеженнями.

Ресторани з 8 по 24 січня закривають навіть в готелях. Хоча самі готелі і гостьові будинки працюють. На різдвяний період вони всі заповнені.

За словами керівника готелю Юлії Аврашко, своїм гостям, які у них будуть жити, харчування нададуть. А ось гостей з вулиці не будуть триматись, тільки їжа на виніс.

Цієї зими власники деяких готелів і підйомників скинулися і орендували снігову гармату. Запускати її планують, коли природного снігу не буде.

Новини

Популярні теми форуму

analytics