Close button

Що вплинуло на рішення про жорсткий карантин

Що вплинуло на рішення про жорсткий карантин

При прийнятті рішення щодо нинішнього жорсткого карантину уряд врахував думку українців щодо новорічних святкувань, повідомляє УНИАН.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу.

«Коли ми приймали рішення, ми мали багато дискусій. Ми врахували всі, в тому числі бажання і думка суспільства щодо святкування новорічних свят, святкування Різдва. В цьому ми не схожі на деякі європейські країни - у нас є свої традиції, свої звички, і саме тому ми виходили з цих речей. Але ми чітко знаємо, чому ми вводили, і ми пояснюємо, чому нам необхідно з 8 по 24 січня провести цей жорсткий карантин. Це пов'язано з COVID-19, з сезонним зростанням кількості хворих на грип, і ці карантинні заходи також вплинуть на розвиток грипу », - сказав міністр.

За його словами, якщо б зараз не були введені посилені протиепідемічні заходи, то, згідно з прогнозами Міністерства охорони здоров'я, вже через кілька тижнів довелося б вводити ще більш жорсткий карантин "з повною забороною деяких речей в країні".

«Чому ми спираємося на такі прогнози? Період введення посилених карантинних обмежень, тобто з 8 по 24 січня, збігається з завершенням інкубаційного періоду захворюваності COVID-19 у людей, які потенційно інфікувалися під час новорічних свят. Під час святкувань відбулося активне переміщення населення на території України і за її межами. Люди відвідували родичів в регіонах ... Через регіонального переміщення збільшився ризик поширення інфекції на всіх територіях », - сказав Степанов.

Він додав, що, як наслідок, в Міністерстві охорони здоров'я прогнозують збільшення кількості інфікованих, які будуть джерелом інфекції для оточуючих і представлять епідемічну небезпеку.

«Зараз головне завдання для держави - не допустити нову хвилю заражень від тих, хто вже заразився під час свят. За прогнозами, вже на цьому тижні почнеться зростання кількості хворих, і ми не можемо допустити, щоб це була чергова дуже сильна хвиля COVID-19 », - підкреслив міністр.

Новини

Популярні теми форуму

analytics