Close button

Протестувальники перекрили трасу Бориспіль-Дніпропетровськ

Протестувальники перекрили трасу Бориспіль-Дніпропетровськ

Сьогодні вранці жителі смт. Градизьк Полтавської області вийшли на акцію протесту проти підвищення тарифів на газ і електроенергію, повідомляє УНИАН.

Близько 200 учасників протесту перекрили автодорогу Н-08 (Бориспіль-Кременчук-Дніпро-Запоріжжя-Пологи-Маріуполь). Перекриття відбувалося біля розвилки траси на Київ і Глобино. Протестуючі ходили по пішохідних переходах. Через перекриття дороги утворилася пробка.

Водії вантажівок намагалися поспілкуватися з протестувальниками, щоб вони їх пропускали, але протестувальники заявили, що будуть пропускати тільки автомобілі швидкої допомоги, пожежників і поліцію. Через перекриття дороги на Київ, міжміські маршрутки змінили маршрут руху й поїхали не через Градизьк, а через Хорол.

Поспілкуватися з протестуючими приїжджали депутати Полтавської облради Руслан Телятник, Олег Дядик, депутат Кременчуцької райради Олександр Казим-Заде, а також представники влади Градизька.

"Доведені до відчаю мітингувальники перекрили дорогу державного значення. Я, як депутат Полтавської обласної ради, не міг залишитися осторонь і приїхав підтримати жителів Полтавщини. У свою чергу я ініціюю скликання термінової позачергової сесії Полтавської обласної ради. Звертаюся особисто до голови облради Олександра Бєлєнького і всім депутатам: саме нам потрібно зупинити тарифний геноцид. Тягар надзвичайно високих платіжок за "комуналку" не повинно висіти на наших виборців! ", - заявив Телятник.

"Вимагаю терміново переглянути всі тарифи в сторону їх зменшення. Ми, як депутати Полтавської облради, повинні підготувати відповідні звернення до президента України, прем'єр-міністру, Кабінету міністрів, щоб це питання розглянули на рівні держави. Адже все це турбує не тільки жителів Полтавщини. Весь український народ не живе, а виживає, а тут ще таке "покращення", - зазначив він.

Нагадаємо, 4 січня біля с. Засулля Лубенського району Полтавської області близько 300 громадян перекрили трасу Харків - Київ, вимагаючи зменшення тарифу за транспортування природного газу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics