Close button

Світові ціни на нафту продовжують знижуватися

Світові ціни на нафту продовжують знижуватися

Ціни на нафту еталонних марок в п'ятницю знижуються, попри очікування прийняття нових заходів підтримки економіки США після приходу до влади Джо Байдена, повідомляє Интерфакс.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures в п'ятницю склала $ 56,16 за барель, що на $ 0,26 (0,46%) нижче ціни на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів 14 січня ці контракти подорожчали на $ 0,36 (0,6%) - до $ 56,42 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу опустилася до $ 53,45 за барель, що на $ 0,12 (0,22%) нижче рівня попередніх торгів. Напередодні ф'ючерси виросли в ціні на $ 0,66 (1,3%) - до $ 53,57 за барель. За даними Dow Jones Market Data, вартість контракту на нафту WTI на найближчий місяць виросла до максимуму з 20 лютого.

Обраний президент США Джо Байден у четвер, 14 січня, представив новий план підтримки економіки на суму $ 1,9 трлн, який, крім іншого, включає прямі виплати жителям країни, надбавки до допомоги з безробіття, підвищення мінімального розміру оплати праці.

ОПЕК незначно підвищила свою оцінку попиту на нафту в 2020 році. Раніше передбачалося, що попит знизиться на 9,77 млн б/д, новий прогноз падіння - на 9,75 млн б/д, до 90,01 млн б/д, йдеться в щомісячному звіті організації. Прогноз темпу зростання попиту в 2021 році не змінився і становить 5,9 млн б/д - до 95,91 млн б/д.

Країни ОПЕК в грудні минулого року збільшили видобуток нафти в порівнянні з листопадом на 280 тис. б/д - до 25,36 млн б/д, лідерами зростання стали Лівія, Ірак і ОАЕ, в той час, як виробництво знизилося в Нігерії, Конго й Анголі, йдеться в щомісячному звіті картелю. Згідно з розрахунками, в грудні угода ОПЕК + була виконана на 102%.

"Середньострокові та довгострокові фундаментальні фактори як і раніше виглядають сприятливими для нафти, однак якщо локдаун через COVID продовжать посилюватися, це повинно перервати ралі нафтових цін", - відзначає старший ринковий аналітик Oanda Едвард Мойя.

Тим часом, за словами аналітика The Price Futures Group Філа Фліна, в Азії зростають побоювання через можливий дефіцит енергоносіїв в умовах холодної зими.

"Китайські нафтопереробні заводи зайняті виробництвом палива для опалення, оскільки зима в Азії в цьому році сувора, - сказав експерт. - Попит на паливо призводить до зростання цін, і повідомляється про деякий дефіцит".

Новини

Популярні теми форуму

analytics