Close button

Новітній Citroen C5 виїхав на дороги в нестандартному вигляді

Новітній Citroen C5 виїхав на дороги в нестандартному вигляді

Про те, що компанія Citroen готує наступника седана C5, відомо вже якийсь час. Виробник заявляв, що має намір «винайти заново» колись популярну модель, повідомляє Автоцентр.

Втім, це очікувано, адже сегмент середньорозмірних седанів переживає не найкращі часи. Також в компанії відзначили, що серійна версія Citroen C5 буде черпати натхнення у неймовірного концепту Cxperience.

Після таких гучних заяв настав тривалий період мовчання, який дав привід припускати, що в компанії передумали випускати наступника. Однак ці побоювання розсіялися, коли на дороги виїхали перші прототипи, які і потрапили в поле зору фотошпигунів. Так, представник наступного покоління С5 повністю затягнуть камуфляжем, але навіть крізь нього можна побачити, що автомобіль виконаний в абсолютно новому стилі.

2022-citroen-c5-prototype-spied-in-europ

Якщо перше і друге покоління моделі було традиційним седаном, то новинка має власний нестандартний кузов. Новий Сітроен отримав збільшений дорожній просвіт і силуетом схожий з кросовером. Модель отримає риси концепту CXperience, можна відзначити певну схожість задніх ліхтарів.

Відомо, що новий Citroen C5 буде базуватися на платформі EMP2 групи PSA, яка лежить в основі Peugeot 508. З чуток, з моторної лінійки будуть виключені дизельні агрегати, але при цьому очікуються версії з гібридними установками. Презентація моделі відбудеться в кінці цього року. Новинку позиціонують, як суперника нового Ford Mondeo, який також трансформується в кросовер.

Новини

Популярні теми форуму

analytics