Close button

Фонд Навального опублікував розслідування про "палац Путіна"

Фонд Навального опублікував розслідування про "палац Путіна"

Фонд боротьби з корупцією оприлюднив розслідування про так званий палац президента РФ Володимира Путіна під Геленджиком в Краснодарському краї, повідомляє Еспресо.

Розслідування опубліковано через добу після того, як суд в Хімках відправив засновника ФБК Олексія Навального на 30 діб в СІЗО після його повернення в Росію з Німеччини.

Розслідування було зроблено до затримання Навального.

"Існує одне місце, потрапивши куди, можна зрозуміти про Володимира Путіна все. Це місце в Росії найбільше охороняється, фактично держава в державі, і це найбільший путінський секрет. Який оберігають сотні, навіть тисячі людей - від невідомих охоронців, садівників і будівельників до самих багатих і знаменитих людей в Росії. Один секрет. Одна будівля. І ми в ній побуваємо. В гостях у Путіна. На власні очі переконаємося, що ця людина у своїй тязі до багатства абсолютно збожеволіла. Дізнаємося, чиїми грошима і як фінансується ця розкіш. І як прямо зараз і останні 15 років дається найбільший хабар в історії й будується найдорожчий у світі палац", - йдеться в передмові до розслідування.

Так званий "Палац Путіна", він же Резиденція на мисі Ідокопас, був побудований у 2005-2010 році на чорноморському узбережжі неподалік від Геленджика.

Про те, що він був побудований для президента Росії, у 2010 році заявив бізнесмен Сергій Колесников. Він оцінив вартість проєкту в мільярд доларів.

У розслідуванні Фонду боротьби з корупцією, як стверджується, розкрита схема фінансування будівництва палацу, а також показані його інтер'єри.

"У нас не просто розслідування, а психологічний портрет. Дуже хочеться зрозуміти, як простий радянський офіцер перетворився на божевільного, схибленого на грошах і розкоші. І готового руйнувати країну і вбивати заради своїх скринь із золотом", - говорить Навальний.

У розслідуванні йдеться, що на території "палацу Путіна" є льодовий палац, церква, чайний будиночок площею 2500 квадратних метрів і підземний тунель з виходом до моря. А поруч розташовані виноградники, шато та устрична ферма.

"Найсекретніший об'єкт в Росії. Це не заміський будинок, не дача, не резиденція - це ціле місто, а скоріше королівство. Тут неприступні забори, свій порт, власна охорона, церква, свій пропускний режим, безпольотна зона і навіть власний прикордонний пункт", - відзначили в ФБК.

Велика територія навколо палацу (сім тисяч гектарів), за даними Фонду, належить ФСБ.

"Уявляєте собі князівство Монако? Це маленька, але все ж окрема країна. А тут володіння розміром з 39 князівств Монако. Побудований так, щоб до нього не можна було підібратися ні по землі, ні по морю, ні по повітрю", - йдеться в розслідуванні.

Тисячам людей, які працюють там, заборонено приносити з собою навіть простенький мобільний телефон з камерою. Машини, які приїжджають туди, оглядають на кількох КПП, за допомогою дзеркал і ями з відеокамерами, обшукують багажники й бардачки.

Стверджується, що палац зараз ремонтується, оскільки він постраждав через цвіль. В ході ремонту будуються нові об'єкти.

У розслідуванні також йдеться про так звану "формулу путінської корупції":

  • Нічого не повинно бути записано на Путіна. Гроші повинні лежати в різних місцях, ними повинні розпоряджатися різні, на перший погляд, не пов'язані між собою люди;
  • Особисті путінські гроші зберігаються у тих, з ким він познайомився 30 років тому.

Новини

Популярні теми форуму

analytics