Close button

Що перешкоджає субсидіюванню вразливих користувачів

Що перешкоджає субсидіюванню вразливих користувачів

Голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв вважає, що споживачів потрібно підтримувати саме через субсидії, проте для цього механізму необхідна єдина інформаційна база вразливих споживачів, повідомляє Экономическая правда.

Про це повідомляє Energy Club.

За словами голови "Нафтогазу", необхідно створити єдину інформаційну базу вразливих користувачів, яка міститиме дані про їхні доходи, обсяги та вартість спожитого природного газу.

"Наша ідеологія, яку ми просуваємо вже протягом шести років, зосереджується в наступному: якщо є вразливий користувач, дайте йому гроші. Так роблять у всіх розвинених країнах. Ми вважаємо критично важливим створити інформаційну базу, яка дозволить державі всіх вразливих споживачів ідентифікувати, прив'язати їх до конкретного споживання газу та їм допомогти", - пояснює Коболєв.

За його словами, саме відсутність інформації про те, які категорії споживачів є вразливими та чому, та яким є співвідношення вартості спожитого газу до їхніх доходів, є основною перешкодою до надання громадянам грошової субсидії.

"Якби зараз держава вирішила дати цим людям гроші, навіть у тих же соціальних служб виникло би банальне питання: а чи можна дати рахунки цих споживачів? А чи можна їх ідентифікувати, аби ми знали, кому і скільки грошей потрібно віддати, щоб підтримати цих людей? На жаль, наразі система до цього не готова", - підсумував Коболєв.

Новини

Популярні теми форуму

analytics