Close button

Скільки палива споживає підігрів сидінь

Скільки палива споживає підігрів сидінь

Експерти німецького автоклубу ADAC підрахували, скільки додаткового палива споживають різні системи комфорту в автомобілі, такі як підігрівом сидінь, керма та дзеркал, USB-порт та інше, повідомляє Автомир.

Так, так, всі ці функції дійсно вимагають палива. Вірніше, вимагають вони енергію, яка виробляється генератором, який, в свою чергу, приводиться двигуном внутрішнього згоряння. Чим вище споживання енергії, тим важче генератору і вище роль ДВС в його підживлення.

Відповідно, чим більше споживачів задіяно, тим вище витрата палива на 100 км пробігу. В середньому на кожні 100 Вт потрібні додаткові 0,1 л / 100 км.

Наприклад, якщо взимку у вас включений підігрів дзеркал, заднього скла, підігрів сидінь і керма, будьте готові до збільшення витрати на 0,5 л. Якщо говорити більш конкретно, то обігрів лобового скла споживає зазвичай 800 Вт, тобто 08 л / 100 км, вентиляція сидінь - 170 Вт, передні протитуманні фари - 110 Вт, підігрів одного сидіння - 100 Вт, обігрів керма - 50 Вт, USB-порт - 100 Вт.

Щоб не витрачати додаткове паливо, до роботи систем автомобіля потрібно підходити з розумом. Не має ніякого сенсу залишати підігрів сидінь і заднього скла включеним протягом всієї поїздки. Як тільки вони виконають своє завдання - вимикайте.

Але все ж не забувайте, що безпека важливіша економії, тому не варто нехтувати роботою освітлювальних приладів і кліматичної системи, яка не дозволить запотіти склі. Гарна видимість - не розкіш, а необхідність. До того ж, освітлювальні прилади споживають не так вже й багато енергії. Наприклад, світлодіодні денні ходові вогні вимагають всього-то 8 Вт.

Новини

Популярні теми форуму

analytics