Close button

Інавгурація Байдена: залучені загони хімзахисту

Інавгурація Байдена: залучені загони хімзахисту

У Вашингтоні, де 20 січня пройде інавгурація Джо Байдена, напередодні церемонії розгорнули спеціальні підрозділи радіаційного, хімічного і біологічного захисту (РХБЗ) Берегової охорони США. Також в столицю прибуває Нацгвардія США, повідомляє Страна.ua.

Про це пише сайт вашингтонської радіостанції WTOP.

Берегова охорона сектора штату Меріленд і столичного регіону із використанням декількох десятків катерів зараз патрулює водний простір річок Потомак і Анакостія у межах округу Колумбія. Її завдання полягає в тому, щоб не допустити заходу до закритої зони будь-яких плавзасобів.

Для патрулювання залучені також спеціальні загони, як Атлантична ударна група, готова реагувати на інциденти, пов'язані із застосуванням зброї масового знищення.

На берегах річки Потомак розміщені сині намети з обладнанням для дезактивації (тобто видалення радіоактивних речовин з поверхні) співробітників, які надають першу допомогу високопоставленим особам та іншим людям у випадку хімічної, біологічної або радіологічної атаки.

Берегова охорона також використовує дистанційно керованих роботів для огляду підозрілих плавзасобів. Залучено службових собак для пошуку вибухових речовин.

До Вашингтону продовжують стягуватися підрозділи Нацгвардії США для забезпечення порядку під час інавгурації. Всього до американської столиці мають прибути біля 25 тисяч бійців Нацгвардії.

За повідомленням столичної влади, до забезпечення порядку буде залучено весь особовий склад поліції округу Колумбія - 5,8 тисяч чоловік. Задіяні також підрозділи транспортної поліції.

Операцією по забезпеченню безпеки під час інавгурації буде керувати Секретна служба США. Крім того, задіяна велика кількість агентів ФБР. Їх чисельність не розголошується.

Тим часом центр Вашингтона повністю блокований. Посилено охорону у всіх 50-ти будівлях держустанов. Не працюють станції метро в центральних районах столиці. Перекрито головні мости через річку Потомак.

Зазначимо, що до того, як Байден займе свою посаду, ядерні валізки будуть у обох президентів - попереднього та новообраного.

Нагадаємо також, що вперше за 70 років дружина президента США не запросила нову першу леді до Білого дому.

Новини

Популярні теми форуму

analytics