Close button

Використання веб-камер шкодить екології

Використання веб-камер шкодить екології

Час, проведений в Zoom при включеній камері, призводить до викиду кілограма вуглекислого газу. Вчені підрахували екологічну шкоду від онлайн-платформ і закликали спілкуватися по інтернету наосліп, повідомляє МТВ.онлайн.

Американські вчені масштабне дослідження, оцінивши шкоду екології, яка завдається під час відеоконференцій на різних інтернет-платформах.

Нерідко в такому форматі, коли виступає одна людина, включені всі камери. Як повідомляє Resources, Conservation and Recycling, фахівці встановили, що за годину відеоконференції при включеній камері або перегляді потокового відео в атмосферу викидається до 1 кг вуглекислого газу, використовується 2-12 літрів води.

За словами вчених, вимикання відеокамери знижує вуглецевий слід на 96%. Якщо, дивлячись потокове відео, знизити дозвіл з високого до середнього, викиди вуглекислого газу можна зменшити на 86%.

Вчені наводять як приклад пандемію: з одного боку, різко знизилися викиди через припинення промисловості і транспорту, з іншого - збільшилася кількість онлайн-зустрічей.

У ряді країн з березня 2020 року спостерігається зростання інтернет-трафіку на 20%. Його зріст під час пандемії привів до збільшення світових викидів парникових газів на 3,7%.

Експерти вивчили вуглецевий слід, споживання води і збиток земної поверхні, який користувачі завдають при передачі одного гігагабайта в різних додатках і месенджерах. Як пишуть автори дослідження, чим більше відео використовує платформа, тим вище від неї вуглецевий слід.

Новини

Популярні теми форуму

analytics