Close button

В Австрії стався скандал через вакцинацію "без черги"

В Австрії стався скандал через вакцинацію "без черги"

В Австрії влада почала розслідування про порушення черги на вакцинацію проти коронавірусу відразу в декількох містах і регіонах, повідомляє Обозреватель.

Подібні випадки були зафіксовані в Форарльберзі, Тиролі, Каринтії, Верхній Австрії, Нижній Австрії й Відні. Там залишки вакцини під час першого етапу імунізації вводили мерам, чиновникам, представникам громад та членам їх сімей.

Однак в першу чергу вакцина повинна була вводитися австрійцям старше 80 років або тим, хто працює в медичних установах.

У Міністерстві охорони здоров'я країни вже відреагували на скандал і визнали, що мова йде про серйозні порушення. Чиновники відзначили, що координатори прищеплювальної кампанії в кожному регіоні, а також ті, хто її власне проводить, не повинні відступати від затвердженої процедури.

Зокрема, у відомстві наполягли, щоб кожний заклад охорони здоров'я заздалегідь розраховував потребу у вакцині згідно з розподілом населення на пріоритетні категорії.

"Якщо ж вакцина залишається з непередбачуваних причин - наприклад, в разі гострої хвороби людини, яка хоче зробити щеплення, - повинен бути список очікування з іншими людьми, які можуть бути вакциновані", - зазначили в МОЗ Австрії.

Вікторія Довгань

Новини

Популярні теми форуму

analytics