Close button

Нюанси захисту прав споживачів в Україні

Нюанси захисту прав споживачів в Україні

, повідомляє Курс Украины.

Максим Несмiянов, який є експертом в сфері захисту прав споживачів, пояснив: Через бідність і неосвіченість народу, недобросовісні люди обманюють його і всіляко порушують його права.

Виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов відповів на ряд питань. Цi відповіді повинні допомогти покупцям відстоювати свої права і уникати шахрайства.

Яка ключова особливість прав споживачів товару?

Вони існують документально, але при цьому не працюють в дійсності.

Чи зможе Госпотребслужба захистити споживача в разі потреби?

Покупець, який здійснює поповнення скарбниці за рахунок покупок, в ідеалі, повинен бути впевнений в тому, що недобросовісних продавців покарають. На справi ж органи контролю дуже рідко допомагають в подібних ситуаціях, тому потерпілому доводиться виплутуватися самому. Поліція не бажає ловити і карати шахраїв.

"Гарячі" споживчі порушення?

Що стосується останніх розглянутих порушень: зафіксовані скарги на приватного поштового оператора, який дуже сильно збільшив комісію за користування його послугами. При цьому проблема в тому, що Нацкомісія безсила перед приватними операторами. Часом доводиться залагоджувати конфлікти з турагенствами, які беруть гроші вперед, але не виконують обов'язків зі свого боку.

Як бути з простроченням в супермаркеті?

Дане питання хвилює сотнi тисяч громадян нашої країни. Насправдi тут все просто, так як покупцю видається фіскальний чек, який і буде служити ключовим доказом придбання конкретного товару в конкретному магазині. Торговій точці буде значно простіше піти на поступки і повернути кошти, ніж довго сперечатися або судитися. Даний метод працює навіть в тому випадку, якщо Ви помітили брак вже по прибуттю додому, коли розпакували товар.

фальсифікати

Справжній бич ринку, на якому недобросовісні виробники заробляють купу грошей. Однак це не дивно: у зубожілого населення не вистачає коштів на покупку сертифікованого товару, тому користуються тим, що можуть собі дозволити.

Покупки в інтернеті

Купуючи товар в інтернеті, по можливості слід вибирати функцію самовивозу - наявність інформації про адресу продавця істотно підвищує ймовірність відшкодування збитків в разі, якщо проданий товар був неякісним. В даному випадку поліція має кілька шляхів для покарання шахраїв - все залежить від того, які послуги ті надають.

Програма захисту споживчих прав 2020

Не корисна річ, так як все те, що приймається верхівкою законодавчої системи, до низів не доходить - процес беруть під контроль чиновники, які отримують вагомий прибуток від виробництва і реалізації товару сумнівної якості. Вони не дозволяють захисту прав споживачів в Україні розвиватися, адже це їм не потрібно. Набагато простіше продавати в країні незрозуміло що за європейськими цінами, добре на цьому заробляючи.

Навіщо супермаркетам забороняти продаж деяких товарів під час локдауна?

Дане рішення - не більше ніж хитрий прийом, яка спрямована для відводу очей від більш вагомих проблем, таких як підвищення тарифів і падіння рівня життя.

Новини

Популярні теми форуму

analytics