Close button

Як правильно купувати криптовалюту

Як правильно купувати криптовалюту

Курс біткоїну всього за рік виріс у 4 рази до понад 37 тисяч доларів за монету. Разом із тим збільшився і попит на криптовалюту. Як попереджають аналітики, купуючи "монети" є ризик перевести кошти на біржу, створену шахраями, переплатити через завищений курс або комісії, довірити активи ненадійній платформі, повідомляє Обозреватель.

Головні правила придбання криптовалют:

  • Під час купівлі біткоїну не використовуйте сумнівних сервісів. Шахраї створюють біржі і обмінники для купівлі і продажу криптовалют з єдиною метою – крадіжки коштів. Якщо перевести на них гроші, ймовірно, з ними доведеться попрощатися.
  • Перевіряйте адреси сайту бірж і обмінників, через які ви збираєтеся придбати криптовалюту. Шахраї створюють клони сайтів популярних бірж, обмінників і криптогаманців із метою отримати призначені для користувача дані, такі як логін і пароль.
  • Читайте відгуки. Бірж і обмінників багато, і серед них може легко загубитися недобросовісний сервіс. Перш ніж купувати криптовалюту через незнайому платформу, краще перевірити відгуки про неї в інтернеті.
  • Перед купівлею криптовалют виберіть місце її зберігання. Старший аналітик Bestchange.ru Микита Зуборєв вважає, що найголовніше в разі придбання біткоїну – заздалегідь продумати його безпечне і зручне зберігання, вирішити, яким гаманцем користуватися.
  • Забезпечте безпеку свого пристрою. Віруси і розширення в браузерах від недобросовісних видавців здатні підміняти адреси гаманців на сторінках будь-яких сайтів, попередив Зуборєв.
  • Визначтеся, що купувати. Аналітик EXANTE Віктор Аргонов рекомендував перед купівлею криптовалют вирішити, яку частину вкладень інвестувати в біткоїни, а яку – в інші монети.
  • Інвестуйте тільки ті гроші, які не шкода втратити. З початку 2020 роки ринок криптовалют у фазі росту. За цей період біткоїн подорожчав у 4,3 раза, ефір – більш ніж у 8 разів. Але зростання може в будь-який момент зміниться на довгострокове падіння.

Новини

Популярні теми форуму

analytics