Close button

Які продукти потрібні для здорового серця

Які продукти потрібні для здорового серця

Серце - працьовитий орган, який працює без упину все наше життя. Це центр серцево-судинної системи. Серце качає кров, транспортуючи артеріями кисень і необхідні речовини до органів і тканин. Як уберегти серце, щоб воно довше залишалося здоровим, повідомляє Econet.

Які чинники можуть підірвати кардіологічне здоров'я? Це вік, спадковість, тиск, підвищений холестерин, ожиріння, діабет 2 типу. Згубні звички також впливають на здоров'я серця. Йдеться про куріння, малорухливому способу життя, зловживанні спиртним, постійнім стресі.

Як зберегти здоров'я серця

Фрукти та овочі

Введення в меню великого обсягу яскравих, насичених антиоксидантами фруктів і овочів знижує оксидативний стрес і запалення (то, що губить артерії).

Молочні продукти

Корисно виключити молокопродукти з низьким відсотком жиру і знежирені. Краще вибирати жирні молочні продукти. Люди, що вживають жирні молочні продукти, менше ризикують померти від серцево-судинних захворювань.

М'ясні продукти

Раціон, що включає пісне червоне м'ясо, корисне для серця. Систематичне вживання зазначеного м'яса знижує холестерин, тригліцериди і артеріальний тиск. Крім того, нежирна яловичина - джерело омега-3 жирних кислот, віт-на B12, ніацину, мінералів Zn і Fe.

Риба

Холодна риба містить високий відсоток білка і про мега-3 . Вживання жирних сортів риби 1-2 рази в тиждень знижує ризик кардіологічних недуг.

Корисні жири

Деякі жири необхідні організму.

  • Наприклад, оливкова олія 1-го віджиму сприятливо впливає на кардіосистему.
  • Масло авокадо підтримує баланс холестерину і надає протизапальний ефект.
  • Кокосове масло підвищує показник хорошого холестерину ЛПВЩ.

Зернові, бобові, горіхи

Цільнозернові та бобові культури - це необхідні для серця джерела клітковини, яка знижує ризик кардіологічних недуг. Вживання пригорщі горіхів 5 разів на тиждень знижує ймовірність серцевих хвороб на 14%, а ішемії - на 20%.

Добавки для здоров'я серця

Екстракт часнику

Екстракт зменшує запалення, працює як антиоксидант, береже гнучкість артерій, знижує холестерин і тиск. Добавка зменшує відкладення бляшок і кальцію, які погіршують кровообіг.

Коензим Q10

Маючи протизапальні та антиоксидантні властивості, коензим Q10 дає енергію серцевим клітинам і оберігає їх від негативного впливу вільних радикалів. З роками здатність організму синтезувати CoQ10 знижується, і добавки просто необхідні.

Риб'ячий жир

Добавка може знизить холестерин і ймовірність смерті від кардіопатологій. Хочете отримати користь від риб'ячого жиру? Вживайте рибу з високою концентрацією омега-3 пару раз в тиждень.

Магній (Mg)

Дефіцит цього мінералу викликає аритмію, спазми судин, гіпертонію, стенокардію і тромбоутворення. Є зв'язок між низьким показником Mg і відкладеннями кальцію в артеріях (причина атеросклерозу). Mg працює як блокатор кальцієвих каналів, розслаблює судини і доставку крові і кисню до серця.

Пробіотики

Пробіотики знижують ЛПНЩ і загальний холестерин, знімаючи інші фактори ризику (запалення). Крім того, ці корисні бактерії незначно знижують тиск.

Новини

Популярні теми форуму

analytics