Close button

Удар по іміджу: у Росії відібрали чемпіонат світу

Удар по іміджу: у Росії відібрали чемпіонат світу

Причиною стали санкції, введені через використання допінгу, повідомляє mind.

В United World Wrestling (UWW) прийняли рішення про перенесення місця проведення чемпіонату світу зі спортивної боротьби 2022 року.

Очікувалося, що світовий форум відбудеться у Красноярську (Росія). Тепер турнір проведуть у Бєлграді (Сербія). Про це повідомляється на офіційному сайті UWW.

Таке рішення прийнято через нещодавній вердикт Спортивного арбітражного суду (CAS) в Лозанні (Швейцарія) - російський спорт отримав тимчасову дискваліфікацію за черговий допінговий скандал.

Президент UWW Ненад Лаловіч зазначив, що чемпіонат світу зі спортивної боротьби в Красноярську відбудеться після зняття санкцій, в 2023 році.

Причиною вибору нового місця проведення світового форуму стало те, що Белград прекрасно прийняв індивідуальний Кубок світу, який пройшов в кінці 2020 року.

У липні 2019 Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) запідозрило 298 російських спортсменів в застосуванні допінгу. 17 грудня 2020 Спортивний арбітражний суд визнав обґрунтованим рішення ВАДА позбавити Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) статусу відповідності і застосував санкції до РФ строком на два роки.

Згідно з рішенням, російські спортсмени до кінця 2022 на Олімпійських іграх і чемпіонатах світу будуть виступати без прапора та гімну РФ. Крім того, Росію позбавили права претендувати на проведення чемпіонатів світу і проводити їх, зазначає "Українська правда".

Російським чиновникам, включаючи президента Путіна та прем'єр-міністра Михайла Мішустіна, членам Держдуми, представників Адміністрації президента та різних федеральних міністерств і агентств, заборонили займати керівні посади в будь-яких міжнародних спортивних федераціях. Вони не можуть бути присутніми на змаганнях, серед яких Олімпійські та Паралімпійські ігри, а також чемпіонати світу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics