Close button

Чекають на уболівальників: у Чернігові готують перебудову трибун

Чекають на уболівальників: у Чернігові готують перебудову трибун

Уже два місяці, як після скандалів і протестів, що набули всеукраїнського розголосу, директором державного підприємства "Олімпійський навчально-спортивний центр"Чернігів"(колишній стадіон ім. Гагаріна) став Андрій Волков. Тоді він позиціонував себе як нейтральна фігура, завдання якої було "помножити на нуль"конфлікт між стадіоном і керівництвом футбольного клубу. Про найближчі плани щодо аварійної східної трибуни пан Андрій розповів представникам ЗМІ, повідомляє 0462.ua.

Проаналізувавши затверджений Держбюджет України на 2021, журналісти знайшли статтю витрат на розвиток і поліпшення стану спортивної інфраструктури. Зокрема, на розвиток і матеріально-технічне забезпечення семи баз олімпійської та паралімпійської підготовки передбачено 853 млн грн. За словами Андрія Волкова, 32 млн з цієї суми виділено на капітальний ремонт Східної трибуни стадіону імені Гагаріна. Однак, чи встигне стадіон освоїти ці кошти за календарний рік - питання відкрите.

- Скажу відверто і абсолютно чесно: у мене є припущення, що ми в цьому році не встигнемо виконати повний обсяг робіт. Капітальний ремонт тієї трибуни буде починатися з літери "А", тому що в нашому розпорядженні немає жодної експертизи або передпроектного дослідження. Ми починаємо цю роботу з нуля.

Якщо у мене на початку осені цього року на руках вже буде проект капітального ремонту трибуни - це буде перемога! Зараз у нас кожен день йде робота з підготовки технічного завдання для майбутнього проекту: аналізи, експертизи, перевірки тощо. Наприклад, після розмови з вами у мене запланована зустріч з уже другими проектантами, яких я запрошую, - зазначив директор стадіону.

За словами пана Андрія стає зрозуміло, що максимум, чого можна очікувати в цьому році, так це демонтаж певних конструкцій трибуни. Однак і для цього треба встигнути зробити проект капітального ремонту трибуни.

- Таким чином ми зможемо освоїти певну частину коштів, передбачених у державному бюджеті. Після цього я, звичайно, буду клопотати в міністерстві, щоб фінансування продовжилося і в наступному році, адже на той момент вже буде видно, що ми почали реалізацію цілісного проекту. Поживемо - побачимо, як у нас підуть справи, - розповів Андрій Волков.

Керівництво стадіону на сьогоднішній момент відзначає як основну проблему те, що про ремонт Східної трибуни ніхто з попередників не думав і ніяких робіт не проводив.

- Якби я прийшов на посаду директора два місяці тому і в мене на руках були б всі експертизи і дослідження, ми б уже навесні оголосили тендер на проведення капітального ремонту. У сьогоднішній же ситуації буде добре, якщо ми в цьому році взагалі проведемо тендер. Зараз я не знаю, чи можна врятувати цю трибуну або її осучаснити. Можливо, її треба буде зносити, а на її місці будувати нову, але це стане відомо після закінчення передпроектних робіт, - заявив директор стадіону.

Новини

Популярні теми форуму

analytics