Close button

Вчені впевнені, що знайшли портал в п'ятий вимір

Вчені впевнені, що знайшли портал в п'ятий вимір

У своїй науковій роботі Нойберт заявив, що 5-мірні рівняння поля можуть передбачити існування нової частинки з масою настільки великий, що цю частку неможливо отримати ні на одному колайдері в світі. За словами фізиків, ця частка може створювати взаємодії між відомими частками і темною матерією. Пятімерном теорія також дозволила вченим пояснити велику кількість темної матерії в космічному просторі, яке можна спостерігати під час експериментів в області астрофізики, повідомляє Газета Daily.

Хоча «викривлене додатковий вимір» (WED) є товарним знаком популярної фізичної моделі, вперше представленої в 1999 році, це дослідження, опубліковане в The European Physical Journal C, є першим, в якому ця теорія послідовно використовується для пояснення довготривалої темної матерії. проблема у фізиці елементарних частинок ..

Наші знання про фізичну всесвіту засновані на ідеї темної матерії, яка займає переважна більшість матерії у Всесвіті.

Темна матерія - це свого роду хитрість, яка допомагає вченим пояснити, як працює гравітація, тому що багато об'єктів розчинилися б або розвалилися б без «x-фактора» темної матерії. Навіть в цьому випадку темна матерія не руйнує частинки, які ми бачимо і «відчуваємо», а це означає, що вона повинна мати і інші особливі властивості.

Нове дослідження намагається пояснити наявність темної матерії за допомогою моделі WED. Вчені вивчали ферміони маси, які, на їхню думку, можуть передаватися в п'ятий вимір через портали, створюючи реліквії темної матерії і «ферміонами темну матерію» в п'ятому вимірі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics