Close button

В Україну хлине потік дешевих б/у авто з Нідерландів

В Україну хлине потік дешевих б/у авто з Нідерландів

В Україні можуть активно почати возити дешеві старих машини з Нідерландів, в першу чергу - старі транспортні засоби, оснащені дизельними моторами, повідомляє АвтоПортал.

У цій країні такі машини не будуть придатні до експлуатації через екологічні порушень і, швидше за все, голландці будуть продавати в Східну Європу за викидними цінами.

Як пишуть місцеві ЗМІ 1 липня 2022 року в Нідерландах вступає в силу норма щодо обов'язкового виміру частинок вихлопних газів у дизельних автомобілів, комерційних автомобілів і вантажівок. Планується, що через це нововведення техогляд не зможуть пройти, зокрема, від 100 000 до 125 000 дизельних легковиків. Дані правила спочатку повинні були ввести раніше 1 січня 2022 року, проте в результаті влада країни вирішили зробити перехідний період протяжністю в півроку.

До слова, Нідерланди стануть першою країною ЄС, яка почне обов'язкове вимірювання частинок вихлопних газів у вищевказаних транспортних засобів. Трохи пізніше цей список поповнять Бельгія і Німеччина.

Влада Нідерландів підкреслили, що мета даного нововведення - прибрати з доріг країни автомобілі, у яких модифіковані або зовсім відсутні сажові фільтри (подібне практикується деякими автовласниками для збільшення потужності авто), що негативно впливає на екологічну обстановку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics