Close button

Ferrari за 200 тисяч фунтів відправили під прес: власник подав до суду

Ferrari за 200 тисяч фунтів відправили під прес: власник подав до суду

На початку 2018 року британська поліцейські утилізували спорткар Ferrari 458 Spider. Машину конфіскували у підозрюваного в шахрайстві підприємця Захида Хана, який тоді не зміг довести, що спорткар належить йому на законних підставах. Тепер, перебуваючи за кордоном, він вирішив засудити поліцію, повідомляє Auto.ua.

Захида Хана затримали ще в 2017 році за підозрою в шахрайстві і махінаціях з номерними знаками. Його спорткар вартістю близько 200 тисяч фунтів конфіскували і майже відразу ж пустили під прес. У поліції на те було кілька причин: на Ferrari не оформили страховку, спорткар не мав допуску до доріг загального користування, за даними поліції автомобіль був вкрадений.

Як зазначає Daily Mail, в травнем 2017 року Хан звернувся до суду, де спробувати довести, що є законним власником автомобіля. Однак йому відповіли, що Ferrari вже знищений. В цей же час поліція продовжувала розслідування відносно Хана і двох його братів у справі про шахрайство з номерними знаками на суму 500 000 фунтів стерлінгів.

Не чекаючи завершення розслідування (суд в результаті визнав його винним) Захід Хан втік в Дубай, де і ховається до сих пір від британського правосуддя.

роздавлений Феррарі

На цьому історія з розчавленим спорткаром не закінчилася. У лютому 2021 року Захід Кан подав до суду на поліцію графства Уест-Мідлендс за псування його майна.

«Я почав судовий розгляд проти поліції Уест-Мідлендса за їх незаконне поводження по відношенню до мого Ferrari 458 Spider вартістю 200 тисяч фунтів. Поліція не мала права знищувати цей цінний актив. Щоб приховати свою брехню, вони приводили безліч різних аргументів, чому знищили машину, але нічого не може виправдати їх вчинок », - сказав Кан, додавши, що зрозумів би, якби поліцейські продали автомобіль з аукціону і пустили гроші на якісь корисні цілі , наприклад, благодійність, ремонт доріг або навіть фінансування самої поліції.

Правоохоронні органи впевнені, що знайшли притулок Хана, і тепер його можуть екстрадувати назад до Великобританії. Йому загрожує конфіскація майна на суму 116 319 фунтів стерлінгів і 14 місяців відбування у в'язниці. У поліції вважають, що спроба засудити їх за утилізацію Ferrari пов'язана з бажанням Хана затягнути терміни судових розглядів в основній справі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics