Close button

Весна іде: як захистити взуття від вогкості

Весна іде: як захистити взуття від вогкості

Весна іде: як захистити взуття від вогкості Після зими хочеться перевзутися в більш легке взуття, змінивши нарешті важкі черевики та чоботи. Однак весна - пора року, яким характерна мінлива погода: сьогодні тепло, світить сонце, а завтра - дощ і сльота.

Як захистити улюблені туфлі від вогкості? Радимо придбати засоби для догляду за взуттям та регулярно використовувати їх перед виходом з дому.

Доглядаємо за взуттям з натуральної шкіри правильно

Шкіряне взуття цінується за привабливий зовнішній вигляд і високу практичність. Але навіть такі вироби швидко зношуються, якщо не забезпечити їм правильне зберігання і догляд. Основні моменти:

  • готуючи взуття до весни, просочіть її поверхню водовідштовхувальним засобом або регулярно використовуйте спреї з подібними властивостями;
  • для чищення шкіри від бруду застосовуйте спеціальні пінки і шампуні, підійде і звичайний мильний розчин з невеликим додаванням нашатирю;
  • зберігати такі вироби потрібно обов'язково сухими, але не варто боротися з вологою за допомогою фена або батареї, кімнатної температури буде достатньо.

Чи можна носити навесні взуття з нубуку

Нубук - матеріал, якому волога протипоказана, тому багато людей не ризикують надягати таке взуття навесні. Однак, якщо дуже хочеться вийти в світ в улюбленій парі туфель або кросівок, можна обробити їх спеціальними засобами - найчастіше вони поставляються у вигляді спреїв. По поверненню додому дайте взуттю просохнути і тільки потім починайте його чистити. Це можна зробити за допомогою гумової гумки або звичайної губки. З потертостями нубуку добре справляється відпарювач.

Як підготувати замшеве взуття до дощу і слякоті

Ще один красивий, але примхливий матеріал - замша. Експерти дають такі поради:

  • відразу ж після покупки взуття варто обробити його водовідштовхувальними засобами;
  • потрібно видаляти бруд з поверхні тільки спеціальною щіточкою для замші;
  • для очищення від в'ївшивогося пилу використовуйте пінний спрей;
  • відновлювати зовнішній вигляд взуття можна парою.

Новини

Популярні теми форуму

analytics