Close button

Міжбанк: долар перевіряє рівень 28 на міцність

Міжбанк: долар перевіряє рівень 28 на міцність

У результаті зростання котирувань безготівкового долара на міжбанківському валютному ринку цінник на покупку в першій половині торговельної сесії досяг 28,01 гривень, а мінімальний цінник на продаж - 28,03 гривень, пише Єгор Зелінський, Курс Украины.

Нерезиденти вже третій день поспіль купують валюту через уповноважений Citibank. До них приєдналися спекулянти, що розгойдують ринок і грають на підвищення. Сьогодні саме спекулянти, після того, як котирування перевалили через психологічний рівень 28 гривень, вийшли з продажами і трохи збили ажіотаж. Утім, сильно подешевшати долару не дали. Щойно цінник опустився до 27,93 гривень на покупку і 27,945 гривень на продаж, ті самі спекулянти почали відкуповувати продане раніше і фактично знову штовхнули котирування в напрямку позначки 28,00 гривень. Учасники торгів, які вже відвикли від різких коливань, сьогодні збентежені і не зовсім розуміють, що робити.

Різкі коливання відчув сьогодні і напівсонний готівковий валютний ринок. З ранкових 27,90 гривень за один «зелений» цінник протягом двох годин підскочив до 27,97-27,98 гривень, а деякі обмінники, скориставшись плутаниною, навіть поставили 28,00. Втім, за такою ціною охочих придбати готівкового «американця» було небагато. І щойно на міжбанку котирування пішли вниз, готівковий ринок почав діяти на випередження. Уже до 12-13 год. цінник опустили до 27,89-27,90 гривень. Однак така ціна теж протрималася недовго. Уже після обідньої перерви ціни повільно пішли вгору, слідуючи за міжбанком, де знову намітилося зростання.

Євро на FOREX у першій половині дня продовжило зниження й опустилось до позначки 1,1790 долара. Однак далі євровалюті впасти не дали: її почали посилено купувати за японську ієну, тому євро знову повернулось до ранкових значень. На готівкове євро події у світі вже третій день не роблять майже ніякого впливу: він слідує строго за готівковим доларом. Так було і сьогодні: вранці євро продавали по 33,00-33,02 гривень, а вже до обіду цінник опустили до 32,92-32,94 гривень, оскільки попит на готівкову євровалюту залишає бажати кращого.

Російський рубль знову «штормить». Вранці, відіграючи зростання цін на нафту, він зміцнився до 75,75 рублів за долар, але на цьому рівні його знову почали посилено продавати, і він знову почав втрачати в ціні. Станом на 15:00 за київським часом рубль торгується в діапазоні 76,17-76,28 рублів за долар. У Києві, як ми і припустили вранці, готівковий рубль продається по вчорашньої ціною 3,68-3,70 гривень за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics