Close button

Поліцейські в Чехії виправляли суму штрафів ручкою, яка стирається

Поліцейські в Чехії виправляли суму штрафів ручкою, яка стирається

Двоє поліцейських з Оломоуца в 2018 і 2019 роках забирали собі частину штрафів, виправляючи суми в квитанції ручкою, яка стирається. Їм призначено покарання у вигляді одного року позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку терміном на два роки, повідомляє 420on.cz.

«Угода про провину і покарання поліцейських було законно затверджено прокурором шляхом винесення вироку у вигляді тюремного ув'язнення строком на один рік з відстрочкою виконання вироку терміном на два роки. Крім того, обвинувачені оштрафовані і не зможуть працювати в органах безпеки Чеської Республіки», - заявила помічник судді Катаріна Новакова у відповідь на запит Чеського телебачення. Один з екс-працівників правопорядку виплатить штраф у розмірі 25 тисяч крон, другий - 30 тисяч крон.

З січня 2018 року по серпень 2019 року поліцейські зупиняли водіїв і виписували їм невеликі штрафи, які вони могли заплатити на місці. Обов'язкові пункти в квитанції співробітники поліції заповнювали звичайною кульковою ручкою, а суму штрафу писали спеціальної гелевою ручкою з ластиком. Водій отримував ту частину квитанції, де була вказана сума штрафу повністю. Другу частину квитанції поліцейські передавали начальству, попередньо переписавши і зменшивши суму штрафу. Різницю в сумах вони залишали собі. Таким чином вони заповнили близько 130 квитанцій, присвоївши понад 68 000 крон.

У жовтні 2019 року Генеральна інспекція сил безпеки оголосила, що звинуватила співробітників поліції в зловживанні службовим становищем і розкраданні. Чоловікам загрожувало до п'яти років в'язниці.

Новини

Популярні теми форуму

analytics