Close button

Колекція кристалів, якої 105 тисяч років, знайдена в Калахарі

Колекція кристалів, якої 105 тисяч років, знайдена в Калахарі
Фото: з відкритих джерел

У невеликій печері в Південній Африці знайдена колекція кристалів. За попередніми оцінками знахідку 105 тисяч років. Всі дані вказують на те, що якийсь чоловік збирав колекцію кристалів і дбайливо зберігав її, а потім з якоїсь причини сховав і вже ніколи за неї не повернувся, повідомляє Planet today.

Археологи виявили двадцять два світлих кристалів кальциту правильної форми, які хтось приніс до печери 105000 років тому. Аналіз навколишніх порід показував, що кристали не могли утворитися тут в результаті природних процесів, а являють собою маленький тайник з навмисно зібраними камінням.

Печера, в якій виявили стародавню колекцію, знаходиться на височині, яка домінує над навколишньою саванной. Жителі довколишніх поселень вважають Га-Мохану місцем Сили. Ходять легенди, що тут мешкає велика водяна змія. Деякі місцеві жителі також використовують це місце для молитов і ритуалів.

Знахідки археологів підтверджують таємничість і важливість цього місця навіть в давнину. Крім того, нові відкриття повертають Калахарі в список регіонів, звідки, можливо, відбулися перші люди. Абсолютно точно відомо, що вид Homo sapiens прийшов з Африки. Докази складної соціальної поведінки, яке характеризує саме цей вид, були виявлені на прибережних територіях південній частині цього континенту. Що підтверджує теорію про те, що походження сучасної людини було нерозривно пов'язано з прибережними ресурсами.

Новини

Популярні теми форуму

analytics