Close button

Швейцарського велогонщика дискваліфікували за шкоду довкіллю

Швейцарського велогонщика дискваліфікували за шкоду довкіллю
Фото: www.narazi.media

Неприємністю завершилися змагання "Тур Фландрії" для швейцарського велогонщика Міхаеля Шера. Його дискваліфікували за нанесення шкоди навколишньому середовищу. Шер став першим, кого відсторонили з подібним формулюванням, так як правило вступило в силу всього три дні тому, повідомляє Сегодня.

Інцидент стався під час "Туру Фландрії" – Шер викинув пляшку з-під води в недозволеному місці, хоча на трасах є спеціально відведені зони, де дозволено позбавлятися від сміття. Як тільки велосипедист кинув пляшку в сторону фанатів, він розчаровано махнув рукою, так як у ту ж мить же усвідомив свою помилку, повідомляє "Євроспорт".

Після цього Шера наздогнав на мопеді один з організаторів гонки і повідомив швейцарцю про дискваліфікацію. Покарання торкнеться тільки одноденної гонки. Якби спортсмен викинув пляшку під час багатоденки, його не дискваліфікували би, а позбавили очок, повідомляє "Velonews".

Міжнародний союз велосипедистів ввів це правило, щоб викинуте сміття не шкодило довкіллю і не підривало імідж велоспорту.

Новини

Популярні теми форуму

analytics