Close button

"Королева" Ваня завершила з тенісом, завоювавши 4,5 мільйони доларів

"Королева" Ваня завершила з тенісом, завоювавши 4,5 мільйони доларів
Фото: www.tennisworldusa.org

Американська тенісистка китайського походження з незвичайним ім'ям Ваня Кінг оголосила про завершення професійної кар'єри в 32 роки, повідомляє Сегодня.

- Це моє "прощавай" у професійній тенісній кар'єрі. Не висловити словами, що дав мені теніс, як сформував мене, розривав на частини і знову збирав воєдино. Це банально, але я безмежно вдячна. Вдячна за роки, сльози, за тих, хто був поруч та підтримував мене. Якби можна було почати все з початку, я би нічого не змінювала й сподіваюся, що кар'єра допомогла зліпити з мене хорошу людину", – написала Ваня Кінг у себе в "Instagram"

Ваня Кінг – колишня третя ракетка світу в парному розряді, дворазова переможниця турнірів "Великого шолома" в парному розряді ("Вімблдон" та US Open). За свою кар'єру в тенісі заробила 4 555 138 доларів призових.

Ваня Кінг

Ваня Кінг / Фото: "Getty Images", "Instagram"

Відзначимо, що Ваня Кінг народилася в Каліфорнії в сім'ї іммігрантів з Тайваню. Її батьки, Девід і Карен, переїхали до США на початку 1980-х років. Ім'я Ваня (Vania) було вибрано для дівчинки з двох причин: це анаграма імені старшої сестри Айвени (Ivana), а крім того, батькам Вані сподобалося значення імені – "дар Божий".

Новини

Популярні теми форуму

analytics