Close button

Нардепи від партії "ЄС" вимагають пояснити стеження за генералом СБУ

Нардепи від партії "ЄС" вимагають пояснити стеження за генералом СБУ

Нардепи з фракції "Європейська Солідарність" звернулися до голови Національної поліції, вимагаючи надати інформацію про підстави незаконного стеження за депутатом Київради, генералом СБУ Віктором Кононенко, повідомляє Обозреватель.

Про факт незаконного стеження "ЄС" заявила 30 березня 2021 року.

За словами депутатів, в період "з 25 по 30 березня 2021 року депутатом Київської міської ради Кононенко В.І. було зафіксовано візуальне спостереження при встановленні осіб, які здійснювали спостереження, один з них пред'явив посвідчення співробітника Національної поліції України".

У зв'язку з цим нардепи вимагають від керівництва Нацполіціі відповісти на питання, які вони надали в зверненні.

Відзначимо, що екс-глава Верховної Ради Андрій Парубій назвав незаконне стеження за генералом СБУ "брудною спецоперацією". Він також нагадав, що Віктор Кононенко очолював об'єднаний штаб СБУ в зоні проведення АТО.

"... як професіонал, Віктор Кононенко бачить більше, ніж бачить неспеціаліст. Він виявив за собою стеження ще тиждень тому... припускаючи, що стеження можуть вести російські бойовики, найманці або бандити, Віктор Кононенко вжив заходів для з'ясування їхніх осіб... вони пред'явили посвідчення співробітників поліції", - заявив Парубій.

Новини

Популярні теми форуму

analytics