Close button

Яценюк вважає НАТО найкращим гарантом безпеки для України

Яценюк вважає НАТО найкращим гарантом безпеки для України

Лідер партії "Народний фронт", прем'єр-міністр (2014-2016) Арсеній Яценюк упевнений, що НАТО - це єдина "парасолька безпеки", яка дасть можливість Україні дійсно зберегти свою незалежність, створити сильну армію і повернути території, незаконно захоплені Росією, повідомляє Сьогодні.

"Сильні українські Збройні сили, адаптовані до стандартів НАТО - це і є шлях, як швидше зробити Україну членом Північноатлантичного альянсу", - підкреслив Яценюк.

За його словами, конституційний обов'язок президента - виконати те, що написано в Конституції - стати членом НАТО. Лідер "Народного фронту" нагадав, що процес отримання Плану дій щодо членства в НАТО було розпочато ще у 2008 році, коли він був спікером Верховної Ради та підписав тоді спільне звернення до Альянсу.

"Членства в НАТО завтра не буде, і післязавтра воно також не наступить. Але шлях, по якому йде Україна - зробити сильні українські Збройні сили - це ключовий шлях для того, щоб не дати Росії можливість далі просуватися на українську територію", - підкреслив він .

Яценюк зазначив, що президент Володимир Зеленський за два роки на посаді сильно змінив риторику щодо російської агресії в сторону "суто патріотичної".

"Зеленський став в суто патріотичні позиції: членство в НАТО, членство в Європейському Союзі, Росія - агресор, українська армія повинна бути сильна, проти Росії повинні бути введені санкції", - зазначив екс-прем'єр.

Він додав, що НАТО - це не просто військовий блок, а об'єднання вільних країн, які хочуть себе захищати і захищають демократію в світі.

"Це добре для української держави. Мотивація у нього може бути різна. Але для України це правильно. Тільки від слів треба до справи переходити", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, раніше лідер партії "Народний фронт" заявив, що членство України в НАТО - не примарна, а цілком реальна перспектива.

Новини

Популярні теми форуму

analytics