Close button

У Словаччині заявили про підтримку України на тлі кремлівської агресії

У Словаччині заявили про підтримку України на тлі кремлівської агресії

Новостворений уряд Словаччини підтримує суверенітет України на тлі дестабілізаційних дій Російської Федерації в окремих окупованих районах Донецької та Луганської областей, окупованому Криму і біля кордонів України, повідомляє УНИАН.

Як повідомляє прес-служба МЗС, міністр Дмитро Кулеба провів телефонну розмову зі своїм словацьким колегою Іваном Корчоком.

Зокрема, ключовою темою розмови стало загострення РФ безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей та в Криму.

Кулеба детально поінформував Корчока про нарощування військової присутності РФ вздовж російсько-українського кордону, посилення обстрілів українських позицій та об'єктів цивільної інфраструктури поблизу контактної лінії, небажання Росії підтвердити відданість режиму припинення вогню.

У свою чергу, голова МЗС Словаччини запевнив у безумовній підтримці новоствореним словацьким урядом суверенітету і територіальної цілісності України на тлі дестабілізаційних дій Росії. Корчок також висловив готовність його країни долучитися до роботи «Кримської платформи».

Новини

Популярні теми форуму

analytics