Close button

Знахідки на безлюдному острові здивували археологів

Знахідки на безлюдному острові здивували археологів
Фото: з відкритих джерел

Група грецьких археологів розповіла виданню Greek Reporter про результати розкопок, які вони почали на острові Рінія два роки тому. За два сезони фахівцям вдалося виявити залишки величних кам'яних будівель античної та римської епох. Судячи з усього, в давнину цей острів був одним із центрів активного життя в даному регіоні, в наші дні він заселений, повідомляє Planet today.

Крім різних будівель, в стародавні часи тут знаходився великий некрополь. Археологи виявили на його місці величезну кількість витончених скульптур. Крім того, збереглися відомості про те, що на рубежі XIX і XX століть на цьому острові містили знаходяться в карантині мандрівників.

Перші розкопки на цьому острові були розпочаті більш ста років тому. Однак особливих знахідок вони не принесли і були припинені. Однак два роки тому поновилися. Уже тоді археологи, провівши обстеження ввірену їм територію, прийшли до висновку, що з моменту попередніх розкопок багатий некрополь неодноразово піддавався пограбувань.

Однак і на частку сучасних дослідників залишилося чимало унікальних знахідок. Наприклад, на території некрополя вдалося виявити незвичайний древній саркофаг і безліч витончених статуй, колись прикрашали надгробки. Також було знайдено велику кількість різних похоронних елементів і споруд.

Крім некрополя археологом пощастило знайти залишки древніх будинків сільських жителів, руїни великого храму, з залишками вівтаря і фундаментом святилища. Безліч знахідок датується різними періодами, з чого випливає, що острів був заселений на протязі декількох тисячоліть. Тут є залишки візантійської, римської, а також куди більш пізньої архітектури, а крім того - залишки жител простих людей даних епох.

Новини

Популярні теми форуму

analytics