Close button

ЄС визнав ядерну енергію чистою та екологічною

ЄС визнав ядерну енергію чистою та екологічною
Фото: Хайтек

Європейський союз (ЄС) визнав, що ядерна енергетика повинна бути відзначена «зеленим ярликом». Це означає, що вона не завдає планеті великої шкоди, повідомляє Хайтек.

Європейська комісія продовжує інспектувати різні види енергії для того, щоб вирішити, які види економічної діяльності можна назвати стійкими інвестиціями в ЄС, виходячи з того, чи відповідають вони екологічним критеріям союзу. Тепер експерти визнали, що ядерна енергетика є чистою та екологічною - про це можна дізнатися з офіційного звіту організації.

Раніше думку експертів розділилося. Вони визнали, що ці викиди дуже мало шкодять планеті, однак підприємствам потрібно більше аналізувати те, як поховання радіоактивних відходів впливають на навколишнє середовище.

Комісія попросила Об'єднаний дослідницький центр (ОДЦ), що є його науково-експертним підрозділом, представити доповідь з цього питання.

У проєкті доповіді Об'єднаного дослідницького центру (JRC), відзначається, що ядерна енергетика заслуговує «зелений ярлик». Дослідники відзначили, що їх «аналіз не виявив ніяких науково обґрунтованих доказів того, що ядерна енергія завдає більшої шкоди здоров'ю людини або навколишньому середовищу, ніж інші технології виробництва електроенергії».

Зберігання ядерних відходів в глибоких геологічних формаціях вважається «доцільною і безпечної». Вчені відзначають, що Франція і Фінляндія вже знаходяться на просунутій стадії розробки таких об'єктів.

Дві експертні комісії протягом трьох місяців вивчатимуть результати роботи, перш ніж Комісія прийме остаточне рішення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics