Close button

День матері 2021: коли відзначаємо, історія і традиції свята

День матері 2021: коли відзначаємо, історія і традиції свята

Один з найсвітліших і найрадісніших весняних свят - це День матері. Він присвячений найріднішій і найближчій людині, яка дала життя своїй дитині, повідомляє УНИАН.

Коли День матері 2021 - дата

В Україні День матері не має стійкої дати. Відповідно до указу президента України від 10 травня 1999 року № 489/99 святкується він у другу неділю травня. Таким чином, в цьому році День матері припадає на 9 травня.

У цей день, як відомо, також відзначають День перемоги, який є офіційним вихідним. Оскільки в 2021 році свято збігається з вихідним днем, то наступний день після нього стане неробочим. Таким чином, 10 травня українці також будуть відпочивати. Завдяки цій святкової дати в Україні буде три вихідних дні підряд - з 8 по 10 травня.

День матері: історія свята

Вважається, що на офіційному рівні День матері почали святкувати понад 100 років тому. Сталося це в США завдяки жительці Філадельфії Ганні Джервіс. Ця жінка запропонувала раз на рік вшановувати матерів.

В якості офіційного свята першим День матері визнав штат Вірджинія. Ініціативу підхопили і інші американські штати і багато країн.

Наразі це прекрасне свято відзначають в більш ніж 50 країнах світу. У багатьох з них дати не збігаються і припадають на різні дні.

Традиції святкування Дня матері

День матері є чи не найвідомішим серед всіх сімейних свят. Він введений в честь всіх матерів: як тих, хто народив дітей, так і тих, хто тільки збирається стати мамою.

У цей день діти вітають своїх мам, дякуючи їм за турботу, любов і терпіння. Сини і дочки намагаються відвідати своїх матерів і зробити їм невеликий подарунок. Найчастіше дарують листівки, квіти та інші приємні сюрпризи.

Мамам присвячують пісні і вірші, а також збираються за святковим столом. Чоловіки ж вітають не тільки своїх мам, а й дружин, адже ті подарували їм дітей.

Новини

Популярні теми форуму

analytics